ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογία με Παιδεία!

Καλώς ήρθατε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ

  ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Μοιραστείτε
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Τρι Ιουν 02, 2009 11:43 pm

  Δημοσιεύεται εδώ στη συνέχεια το προτεινόμενο από την επταμελή επιτροπή Καταστατικό για την Ένωση μας, όπως το διαμορφώσαμε στις συνεδριάσεις μας των τελευταίων 20 ημερών - χωρίς να έχουμε εξειδικευμένες νομικές γνώσεις.

  Είναι βέβαιο ότι θα διαβάσετε κάποιες παραγράφους σε αυτό το Καταστατικό που δεν θα υπάρχουν στο επίσημο Καταστατικό μας, με τη μορφή που θα εγκριθεί αυτό από το Πρωτοδικείο. Στην πραγματικότητα όλα τα καταστατικά γράφονται με έναν παγιωμένο τρόπο και με βάση μία συγκεκριμένη νομική φόρμoυλα, στην οποία δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

  Πολλές από τις προτάσεις που αναφέρονται στο Καταστατικό που δημοσιεύουμε εδώ (όπως το 12μελές Δ.Σ. και η 36μελής συντονιστική επιτροπή) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναφέρονται στο επίσημο Καταστατικό μας. Γι' αυτό, πέρα από το επίσημο Καταστατικό η Ένωση θα θεσμοθετήσει τους δικούς της εσωτερικούς κανόνες.

  Η ονομασία για την Ένωση μας που χρησιμοποιούμε στο Καταστατικό ("Ένωση Ελλήνων Αστρολόγων" - "ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.") είναι προσωρινή. Η οριστική ονομασία θα αποφασιστεί στην επικείμενη Γενική μας Συνέλευση. Δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσης το όνομα του "περιοδικού" της Ένωσης και η μορφή του λογότυπου και της σφραγίδας που θα χρησιμοποιούμε.

  Γράψτε ελεύθερα τις παρατηρήσεις σας και τις προτάσεις σας.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ: Το προτεινόμενο καταστατικό βασίζεται στο καταστατικό της Ιταλικής Ομοσπονδίας Αστρολόγων (C.I.D.A.) της οποίας είμαι μέλος και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Το καταστατικό το μετέφρασα - μετά από σύμφωνη γνώμη της επταμελούς επιτροπής - από τα Ιταλικά στα Ελληνικά και στις συγκεντρώσεις που κάναμε το διάβαζα άρθρο προς άρθρο στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, έτσι ώστε να κάνουμε από κοινού τις όποιες μεταβολές ή προσθήκες. Γενικά, μπορώ να πω ότι προσωπικά δούλεψα περισσότερο από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και συνεργάστηκα απόλυτα μαζί τους. Ωστόσο η συνομωτική τετράδα (Γιάννης Ριζόπουλος, Εβίτα Ζαχαριάδου, Βασιλική (Βάσια) Κόντη, Μαίρη Γαλανού) με κατηγόρησε στην άθλια ανακοίνωση που έβγαλε ότι δεν δούλευα, ότι προωθούσα μόνο τα ατομικά μου συμφέροντα στην επιτροπή και ότι δεν συνεργαζόμουν καθόλου με τα υπόλοιπα μέλη!


  Έχει επεξεργασθεί από τον/την Site Admin στις Κυρ Νοε 21, 2010 12:08 pm, 4 φορές συνολικά
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Παρ Ιουν 05, 2009 1:40 pm

  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ
  (ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.)

  1. Σύσταση
  Έχει συσταθεί ο σύλλογος με την ονομασία «Ένωση Ελλήνων Αστρολόγων» - «ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.». Φυσική έδρα του συλλόγου είναι η Αθήνα. Σα νομική έδρα του συλλόγου καθορίζεται η κατοικία του εκάστοτε Προέδρου της.


  2. Σκοποί του συλλόγου
  Ο σύλλογος έχει σα σκοπό την εξύψωση, ανάδειξη και θεσμοθέτηση της αστρολογίας στην Ελλάδα και την καθιέρωση ενός υψηλού επιπέδου δεοντολογίας και παροχής υπηρεσιών των αστρολόγων στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό θα αναπτύξει, θα προωθήσει και θα στηρίξει κατάλληλα κέντρα και σχολές αστρολογίας, ένα επίσημο «Μητρώο Αστρολόγων» (βλέπε άρθρο 19), φυσικές και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και βάσεις δεδομένων, εθνικά και διεθνή αστρολογικά συνέδρια, τακτικά αστρολογικά σεμινάρια και διαλέξεις, κατάλληλα βοηθήματα και βιβλία και σχετικές κοινωνικές εκδηλώσεις.
  Η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει βοήθεια στους διακριθέντες στην αστρολογική έρευνα και εκπαίδευση Έλληνες πολίτες που αναβιβάζουν με τις δραστηριότητες τους την αστρολογία στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα φροντίζει να έχει παρουσία στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, έτσι ώστε να προβάλει στο κοινό τους σκοπούς της και το έργο της ενώ παράλληλα θα ελέγχει τυχόν πρόσωπα ή φορείς που ασκούν την αστρολογία στην Ελλάδα με τρόπο παραπλανητικό για το κοινό και επιζήμιο για την ίδια την αστρολογία.
  Η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. θα ενθαρρύνει τη διασύνδεση και ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα σε όλους τους μελετητές της αστρολογίας στην Ελλάδα, δημιουργώντας τοπικά παραρτήματα σε όλη τη χώρα, εκδίδοντας έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, ιστοτόπους και βιβλία και συστήνοντας ειδικές ομάδες έρευνας και μελέτης.


  3. Περιουσιακά στοιχεία και έσοδα του συλλόγου

  Τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου αποτελούνται από:
  - Το υπόλοιπο διαχείρισης

  Τα έσοδα του συλλόγου αποτελούνται από:
  - Τις συνδρομές όσων γίνονται μέλη στο σύλλογο
  - Τα έσοδα των διαφόρων δραστηριοτήτων και ειδικότερα από τα μαθήματα, τα σεμινάρια και τις όποιες σχετικές εκδηλώσεις οργανώνει ο σύλλογος.
  - Τις πάσης φύσεως τακτικές και έκτακτες εισφορές που θα λαμβάνονται από τα μέλη, από φυσικά πρόσωπα, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την οργάνωση και πραγματοποίηση κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνων με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  - Από εκδόσεις
  - Από κληρονομιές και επιχορηγήσεις

  Το ετήσιο τέλος ένταξης στο σύλλογο (βασική συνδρομή) θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Ταμία του συλλόγου.


  4. Τα εκτελεστικά όργανα του συλλόγου

  Τα εκτελεστικά όργανα της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής:

  α. το 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο
  β. η Γενική Συνέλευση των Μελών
  γ. Ο/η Πρόεδρος


  5. Μέλη του συλλόγου

  Μέλη του συλλόγου θεωρούνται:
  α. Τα τακτικά μέλη, ήτοι φυσικά πρόσωπα, Έλληνες ή αλλοδαποί, που είναι ενήλικες και κατοικούν μόνιμα στην ελληνική επικράτεια. Τα τακτικά μέλη χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα απλά και ενεργά μέλη ( βλέπε άρθρο 7 για τον ορισμό τους).

  β. Τα αρωγά μέλη, ήτοι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συντάσσονται με τους καταστατικούς σκοπούς του συλλόγου και προσφέρονται να τους υπηρετήσουν με ηθική, υλική και άλλη βοήθεια.

  γ. Τα επίτιμα μέλη του συλλόγου ανακηρύσσονται μετά από πρόταση πέντε (5) ενεργών μελών και με σχετική απόφαση του Δ.Σ λαμβανομένη με απόλυτη πλειοψηφία, πρόσωπα τα οποία ενισχύουν με οποιονδήποτε τρόπο το σύλλογο για την υλοποίηση των σκοπών του.
  Η προσχώρηση στο σύλλογο συνεπάγεται αυτόματα για όλα τα ενεργά μέλη το δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις και ιδιαίτερα στην εκλογή των διοικητικών οργάνων του συλλόγου.
  Επίσης, η προσχώρηση στο σύλλογο συνεπάγεται αυτόματα για όλα τα μέλη την υποχρέωση πληρωμής του ετήσιου τέλους, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται το αργότερο μέχρι και τις 31η Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους.

  Τα μέλη του συλλόγου ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. χάνουν την ιδιότητα τους στις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 6.


  6. Αποκλεισμός από την ιδιότητα του μέλους

  Η ανάκληση ενός μέλους επέρχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  α. Σε περίπτωση παράβασης του κώδικα δεοντολογίας του συλλόγου.

  β. Σε περίπτωση κατάχρησης της σχέσης του ατόμου ή του φορέα με την ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό αυτό/ός να πετύχει αμιγώς ίδιο ή εταιρικό όφελος και εφόσον δεν υπάρχει γραπτή σχετική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

  γ. για δημόσιες πράξεις από την πλευρά του μέλους που αποσκοπούν στην απαξίωσή της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. και των εκπροσώπων της.

  δ. αυτόματα, για καθυστερημένες οφειλές πλέον των εννέα μηνών.

  ε. για παράβαση των κανόνων του καταστατικού

  στ. όταν το μέλος εμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το παρόν καταστατικό καθήκοντά του.
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Παρ Ιουν 05, 2009 1:41 pm

  7. Η Συνέλευση

  Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου.

  Η Συνέλευση:

  - Καθορίζει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές δράσης του συλλόγου

  - Εγκρίνει τον προϋπολογισμό και απολογισμό των οικονομικών δραστηριοτήτων του συλλόγου
  - Ορίζει δύο από τα μέλη του Συμβουλίου Διαιτητών (ειδικό συμβούλιο που αναλαμβάνει την επίλυση των ουσιωδών διαφορών ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου)
  - Φροντίζει για το διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μέσω γραπτής ψηφοφορίας, όπως περιγράφεται στο άρθρο 8.

  Μπορούν να παρευρίσκονται στις Συνελεύσεις όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο μελών του συλλόγου, αλλά έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο τα ενεργά εκείνα, όσα δηλαδή τακτικά μέλη έχουν πιστοποιηθεί σαν ορκωτοί αστρολόγοι και ταυτόχρονα έχουν καλύψει τις υποχρεωτικές απέναντι στο σύλλογο συνδρομές και εισφορές τους.

  Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται από τον Πρόεδρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο με τη μορφή είτε τακτικής είτε έκτακτης συνεδρίασης. Τη Συνέλευση έχουν αυτόκλητο δικαίωμα να συγκαλέσουν ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο πλειοψηφικά ή και τα ίδια τα μέλη από μόνα τους, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί εγγράφως τουλάχιστον από το 30% των ενεργών μελών.
  Η Συνέλευση (τακτική ή έκτακτη) μπορεί να γίνει και σε χώρο διαφορετικό της συνήθους φυσικής έδρας του συλλόγου ή σε ορισμένες περιπτώσεις και δικτυακά.

  Η ανακοίνωση σύγκλησης της Συνέλευσης πρέπει να γίνεται ανοιχτά σε όλα τα μέλη, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν από την ημέρα και ώρα που έχει προκαθοριστεί η Συνέλευση. Γι’ αυτό το λόγο τα μέλη οφείλουν να παρακολουθούν τακτικά τις ανακοινώσεις του συλλόγου στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που διαθέτει αυτός.

  Στη σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να αναφέρονται η ημερομηνία, η ώρα και ο ακριβής τόπος της Συνέλευσης, όπως και τα συγκεκριμένα ζητήματα που θα πραγματευθούν. Συμπληρωματικά θα πρέπει να καθορίζεται και η ημερομηνία και ώρα μίας ενδεχόμενης δεύτερης συμπληρωματικής Συνέλευσης, που θα λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 24 ώρες μετά την πρώτη.

  Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μίας ψήφου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου ………………….. παράγραφος ….. του Αστικού Κώδικα.

  Στις Συνελεύσεις (τακτικές και έκτακτες) λαμβάνονται αποφάσεις πλειοψηφικά. Στη πρώτη βασική Συνέλευση η πλειοψηφία καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου που αφορά στα αναγνωρισμένα σωματεία. Σε ενδεχόμενη δεύτερη συμπληρωματική Συνέλευση πλειοψηφία θεωρείται η πλειοψηφία των παρόντων.

  Η Συνέλευση διευθύνεται διαδικαστικά από τον Πρόεδρο και τη δικαιολογημένη απουσία του η Συνέλευση ορίζει προσωρινό Πρόεδρο, αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη Συνέλευση.

  Γραμματέας της Συνέλευσης είναι ο Γραμματέας του Συλλόγου και τη δικαιολογημένη ελλείψει αυτού ορίζεται από τη συνέλευση προσωρινός Γραμματέας.

  Τηρούνται πρακτικά της Συνέλευσης που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα.


  8. Οι εκλογές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

  Η εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιείται από τα ενεργά μέλη του συλλόγου μέσω ψηφοφοριών.

  Οι κανόνες των ψηφοφοριών καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Γραμματέας φροντίζει να παραδώσει σε όλα τα μέλη τα σχετικά ψηφοδέλτια , αποστέλλοντας τα είτε με απλή επιστολή είτε συμπεριλαμβάνοντας τα στο επίσημο και δικτυακό Περιοδικό του συλλόγου .

  Η ανανέωση των μελών του Δ.Σ. πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια.

  Τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αποστέλλονται έγκαιρα στα μέλη. Οι εκλογές θα θεωρούνται ισχυρές ανεξάρτητα από το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα λαμβάνουν μέρος σε αυτές.

  Θεωρούνται εκλεγμένοι σύμβουλοι εκείνοι που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους από όλους τους άλλους. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα γίνεται κλήρωση.


  9. Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

  Η Γενική Συνέλευση ορίζει μία 36μελή Συντονιστική Επιτροπή. Από αυτή την Επιτροπή εκλέγεται στη συνέχεια το 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Μόνο ενεργά μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. εκλέγονται στο Δ.Σ. και μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον Πρόεδρο τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Σε περίπτωση ανάκλησης ή παραίτησης ενός ή περισσοτέρων Συμβούλων θα εισέρχονται αυτόματα στο Συμβούλιο οι σχετικοί επιλαχόντες στην προηγούμενη εκλογή των μελών του Δ.Σ. Αν αυτοί παρόλο που έχουν ειδοποιηθεί απουσιάζουν, το Συμβούλιο θα ορίζει με ψηφοφορία τα καινούργια του μέλη μέσα από την 36μελή Συντονιστική Επιτροπή.

  Σε περίπτωση ταυτόχρονης παραίτησης περισσότερων του ήμισυ μελών του Συμβουλίου ορίζονται νέες εκλογές Δ.Σ.

  Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να θεωρούνται έγκυρες μόνον όταν είναι παρόντες ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος και τουλάχιστον 8 από τα 12 μέλη του, συνολικά.
  Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι έγκυρες μόνο αν είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των παρόντων μελών.

  Οι ψήφοι ορίζονται με ανάταση του χεριού. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου εκείνου που τον αντικαθιστά προσωρινά. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ή διορίζει τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην επαρχία όπως και τους συντονιστές των ομάδων έρευνας και μελέτης.

  Η παραίτηση μέλους από οποιαδήποτε αξίωμα ισχύει από την ημερομηνία έγγραφης κατάθεσης της στο Δ.Σ. ή από την ημερομηνία παραλαβής της σχετικής συστημένης επιστολής από τον Γραμματέα.

  Τα μέλη του Συμβουλίου είναι επανεκλέξιμα, όχι απαραίτητα στον ίδιο τομέα. Η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιεί κατάλληλα μέσα (ερωτηματολόγια, συνεδριάσεις, ηλεκτρονικές «αγορές») για να αξιολογεί και να υλοποιεί τα αιτήματα των Συμβούλων.


  10. Ο/Η Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι

  Ο/Η Πρόεδρος εκλέγεται πλειοψηφικά από το Δ.Σ. και εκπροσωπεί νομικά την ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη διάρκεια της θητείας του. Οι δύο Αντιπρόεδροι διορίζονται από το Δ.Σ. και αντικαθιστούν τον Πρόεδρο σε περίπτωση δικαιολογημένης απουσίας ή κωλύματος του, με τον Αντιπρόεδρο εκείνο που εκλέγεται από ειδική κλήρωση στο εκάστοτε συμβούλιο ή συνέλευση να προηγείται ιεραρχικά.

  Ο Πρόεδρος αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε τρίτα μέρη και απέναντι σε οποιαδήποτε νομική και κοινωνική αρχή. Επίσης ο πρόεδρος έχει τη δύναμη να εξουσιοδοτεί με την υπογραφή του οποιαδήποτε έκτακτη ενέργεια, η οποία θα θεωρείται απόλυτα εγκεκριμένη και ισχυρή μόνο εάν το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο εγκρίνει στη συνέχεια την πρωτοβουλία του αυτή.
  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου θα ενεργεί πάντα σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου ενώ θα υποβάλει εκθέσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες του και τις ενέργειες του στο Δ.Σ. και στις Γενικές Συνελεύσεις. Θα εποπτεύει όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη τακτική και εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου και θα ορίζει σε άμεση συνεργασία με το Δ.Σ. τις σχετικές αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που αναλογούν στα μέλη και στα όργανα της Ένωσης.
  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η σε μεγάλη αναγκαιότητα ο Πρόεδρος μπορεί να προβαίνει σε πράξεις έκτακτης διαχείρισης, αλλά στην περίπτωση αυτή οφείλει να συγκαλεί αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο προς επικύρωση των αποφάσεων και πράξεων του.

  Ο Πρόεδρος συγκαλεί τη Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο, φροντίζει να εφαρμοστούν τα σχετικά ψηφίσματα, μεριμνεί για την ορθή λειτουργία και πρόοδο του συλλόγου, ελέγχει τη συμμόρφωση των μελών στο καταστατικό.
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Παρ Ιουν 05, 2009 1:43 pm

  11. Ο/Η Γραμματέας

  Ο γραμματέας ορίζεται από το Δ.Σ. Θα καταγράφει και θα υποβάλει στο Δ.Σ. τα πρακτικά των συνεδριάσεων, θα τηρεί αντίγραφα των ψηφισμάτων, θα αρχειοθετεί τις εκθέσεις του Προέδρου, θα πρωτοκολλεί την αλληλογραφία που λαμβάνει, θα μεριμνεί για την έγκαιρη και εύρυθμη αποστολή του περιοδικού του συλλόγου, θα ελέγχει την κανονικότητα της εγγραφής των μελών, θα φροντίζει να κοινοποιεί προκαταβολικά και σε εύθετο χρόνο τις συγκεντρώσεις του Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις, θα διαχειρίζεται ορθά την αλληλογραφία του συλλόγου με τα μέλη του και γενικά θα επιτελεί όλα τα καθήκοντα του Γραμματέα.


  12. Ο/Η Ταμίας

  Ο Ταμίας εκλέγεται από την 36μελή Συντονιστική Επιτροπή. Δεν είναι απαραίτητο να έχει την ιδιότητα του ενεργού μέλους. Οφείλει να ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και να τηρεί πλήρες μητρώο για όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και συναλλαγές του συλλόγου. Οφείλει να ενημερώνει το Δ.Σ. για όλα τα θέματα οικονομικής φύσεως που προκύπτουν σε σχέση με τις δραστηριότητες της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. Μόνο ο ταμίας μπορεί να εκδίδει διαταγές πληρωμής. Εκτός από τις περιπτώσεις αποδεδειγμένης ανάγκης , κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλει στο Δ.Σ. έναν διορατικά καταρτισμένο προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, ο οποίος θα εγκρίνεται από την Ολομέλεια του Δ.Σ.

  Για να επιτευχθεί η εύρυθμη και ομαλή λογιστική διαχείριση του συλλόγου, ο Ταμίας θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες παραστατικά του συλλόγου, καθώς και στις πληροφορίες εκείνες που είναι αναγκαίες για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του.
  Κάθε μέλος πρέπει να έχει σωστή συμπεριφορά τόσο από φορολογικής όσο και από διαχειριστικής άποψης και θα πρέπει να επιδιώκει τη διαφάνεια σε όλες τις πράξεις και συναλλαγές, διαφάνεια που θα διευκολύνει την επαλήθευση των όποιων οικονομικών συναλλαγών από την πλευρά του Δ.Σ. Οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί από το Δ.Σ. ο Ταμίας θα πρέπει να παρέχει όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που τεκμηριώνουν την ορθή διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου. Αν αρνηθεί μπορεί να υποστεί ποινή έκπτωσης από την ιδιότητα του μέλους του συλλόγου.
  Σε περίπτωση απουσίας του Ταμία αποφάσεις που αφορούν πράξεις έκτακτης οικονομικής διαχείρισης θα ανατίθενται προσωρινά στο Δ.Σ.
  Σε περίπτωση σκόπιμης κακοδιαχείρισης ή αποδεδειγμένης εξαπάτησης από την πλευρά του Ταμία απέναντι στην ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζεται η παραπομπή του στην 36μελή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ δύναται η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. να του ασκήσει σχετική αγωγή και μήνυση.


  13. Η Οικονομική και Δημοσιονομική διαχείριση

  Ο εκάστοτε ισολογισμός λήγει στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Μέχρι και τις 30 Απριλίου του κάθε έτους ο Ταμίας οφείλει να παρουσιάσει τους σχετικούς οικονομικούς ισολογισμούς, απολογισμούς και προϋπολογισμούς, τους οποίους η Γενική Συνέλευση θα πρέπει να εγκρίνει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

  Ο εκάστοτε ισολογισμός μετεγγράφεται στο βιβλίο των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου. Δημοσιοποιείται συνοπτικά, έτσι ώστε όλα τα μέλη να έχουν γνώση αυτού. Δικαίωμα πρόσβασης στον πλήρη και αναλυτικό ισολογισμό έχουν αποκλειστικά τα μέλη της 36μελούς Συντονιστικής Επιτροπής και κατόπιν αιτήσεως τουλάχιστον 4 μελών της.


  14. Υπόλοιπα Διαχείρισης

  Τα υπόλοιπα διαχείρισης που προκύπτουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων του συλλόγου χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που αποφασίζεται από τον Πρόεδρο, μετά από σχετική διαβούλευση με το Δ.Σ.

  Κατά τη διάρκεια της ζωής του συλλόγου απαγορεύεται ρητά η διανομή των κερδών του και των λειτουργικών του πλεονασμάτων, ακόμη και έμμεσα, καθώς και κεφαλαίων, αποθεματικών του κ.λ.π. εκτός και αν η διαχείριση τους ορίζεται διαφορετικά από το νόμο.


  15. Παραρτήματα ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ - Τοπικοί εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα

  Η Ένωση Ελλήνων Αστρολόγων μπορεί να ορίσει παραρτήματα της και τοπικούς εκπροσώπους της ανά την Ελλάδα. Τις θέσεις αυτές - που έχουν τριετή διάρκεια - μπορούν να τις καταλάβουν μόνο ενεργά μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. Οι θέσεις ανανεώνονται κατόπιν σχετικής σύγκλησης του κεντρικού Δ.Σ. και ανακαλούνται με τον ίδιο τρόπο. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούν να χειρίζονται ανεξάρτητα ορισμένους από τους πόρους τους (όπως τα δίδακτρα από τις τοπικές αστρολογικές σχολές που θα ιδρύσουν λαμβάνοντας πιστοποίηση από την ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ., τα έσοδα από χοροεσπερίδες και οποιαδήποτε άλλη σχετική δραστηριότητα εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.), σε συμμόρφωση πάντοτε με τον Κώδικα Δεοντολογίας και με τις νομικές και διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο σύλλογο. Τα έσοδα και οι εισφορές των μελών όλης της Ελλάδας όπως και τα ειδικά παράβολα εξετάσεων και πιστοποίησης θα κατατίθενται σε ειδικό ενιαίο πανελλαδικά τραπεζικό λογαριασμό ή και κατευθείαν στον Ταμία της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. με χρήση πιστωτικής κάρτας.


  16. Οι διαιτητές διενέξεων

  Η επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από δύο μέλη που εκλέγονται από τη Συνέλευση και από ένας μέλος που διορίζεται από το Δ.Σ. Παρεμβαίνει μετά από αίτηση του Δ.Σ. σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοράς μέσα στο σύλλογο που απαιτεί διαιτησία. Η όποια απόφαση των διαιτητών για τις χρηματοοικονομικές πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να κοινοποιείται στον Πρόεδρο όχι αργότερα από 30 ημέρες μετά την παραλαβή της σχετικής αίτησης. Οι αποφάσεις του συμβουλίου των διαιτητών λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και είναι δεσμευτικές. Η παραίτηση ενός διαιτητή συνεπάγεται την κάλυψη της σχετικής θέσης από τον πρώτο επιλαχόντα.

  Η επιτροπή διαιτησίας μπορεί να εκτελεί οικονομικούς ελέγχους.
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Παρ Ιουν 05, 2009 1:43 pm

  17. Ασυμβατότητες

  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να κατέχουν διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο είδος αστρολογικού ή μεταφυσικού συλλόγου στην Ελλάδα, εκτός και αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Δ.Σ. Αν κατέχουν ήδη διοικητική θέση σε άλλο σχετικό σύλλογο τότε μπορούν να αναλάβουν θέσεις μέχρι και στη 36μελή Συντονιστική Επιτροπή της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. αλλά όχι στο 12μελές Δ.Σ. της.


  18. Οι ομάδες έρευνας και μελέτης

  Για τον καλύτερο συντονισμό των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν από τις διάφορες έρευνες το Δ.Σ. μπορεί να δώσει εντολή σε συγκεκριμένα μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. να ενεργούν ως συντονιστές των ομάδων μελέτης. Σε αυτούς τους συντονιστές θα πρέπει να απευθύνονται τα υπόλοιπα μέλη που ενδιαφέρονται για τις έρευνες που πραγματοποιεί ο σύλλογος.

  Οι συντονιστές οφείλουν να χρησιμοποιούν κυρίως το έντυπο ή και ηλεκτρονικό περιοδικό του Συλλόγου για τις δημοσιεύσεις τους, τις ανακοινώσεις τους και για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.


  19. Μητρώο των επαγγελματιών αστρολόγων

  Στους κόλπους του συλλόγου συστήνεται ένα ειδικό Μητρώο για τα μέλη εκείνα που διαθέτουν πολιτισμικά τα προσόντα να ανήκουν στο "Μητρώο ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. Επαγγελματιών Ορκωτών Αστρολόγων."

  Για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο θα πρέπει να είναι μέλος της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. και να περάσει κάποιες ειδικές εξετάσεις πιστοποίησης που θα καθοριστούν από το πρώτο Δ.Σ.

  Η διαχείριση του Μητρώου ανατίθεται σε έναν Πρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία οι οποίοι μπορεί να συμπίπτουν με εκείνους της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.

  Οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο θα πρέπει να αποδεχτούν και να υπογράψουν το σχετικό κώδικα δεοντολογίας που καθορίζεται από το σύλλογο και παράλληλα να ορκιστούν για την τήρηση του παρουσία του Προέδρου ή του αντικαθιστώντος Αντιπροέδρου. Θα παροτρύνονται να συμμετέχουν στα σχετικά σεμινάρια κατάρτισης που θα τελεί κατ’ αποκλειστικότητα ο σύλλογος με στόχο την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των Επαγγελματιών Αστρολόγων.

  Η νομική έδρα του Μητρώου συμπίπτει με την κατοικία του Προέδρου του συλλόγου.


  20. Αμοιβές

  Καμία ανάληψη θέσης δεν συνεπάγεται αυτόματα κάποιο είδος χρηματικής ή άλλης αμοιβής, εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ.


  21. Περιοδικό

  Το «Περιοδικό» (έντυπο η και ηλεκτρονικό) είναι το επίσημο περιοδικό του συλλόγου. Φέρει τον τίτλο “………………….………………………………..”. Ο διευθυντής του περιοδικού διορίζεται από το Δ.Σ. και είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλες τις ανακοινώσεις του συλλόγου όπως επίσης και να τηρεί τους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας του Κλάδου των Δημοσιογράφων. Οφείλει να διαχειρίζεται το περιοδικό σύμφωνα με τα οράματα και με τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.


  22. Τροποποιήσεις του καταστατικού

  Οι αλλαγές και προσθήκες σε αυτό το καταστατικό εγκρίνονται από την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του Δ.Σ.


  23. Επίλυση διαφορών
  Σε περίπτωση αμφισβητούμενης ερμηνείας των προηγούμενων άρθρων από κάποιο/α μέλος/η η λύση επαφίεται στην επιτροπή διαιτησίας. Κάθε θέμα το οποίο δεν προβλέπεται από το παρόν καταστατικό ρυθμίζεται από τον Αστικό Κώδικα, τον εισαγωγικό νόμο αυτού και την εν γένει νομοθεσία.


  24. Σφραγίδα του συλλόγου

  Ο Σύλλογος έχει σφραγίδα κυκλική. Περιφερειακά μεταξύ δύο κύκλων γράφει «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ» και μέσα στον εσωτερικό κύκλο κατά το άνω ήμισυ εικονίζεται ……………………………….. στο δε κάτω ήμισυ του εσωτερικού κύκλου γράφει οριζόντια «ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2009», ενώ στην μέση εικονίζεται …………………………………………………….


  25. Διάλυση και εκκαθάριση

  Σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου η Γενική Συνέλευση θα καθορίσει τον τρόπο της εκκαθάρισης του και θα διορίσει έναν ή περισσότερους εκκαθαριστές, ορίζοντας τις αρμοδιότητές του καθενός. Τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου θα μεταβιβαστούν σε κάποιον άλλο σύλλογο που θα επιτελεί παρόμοιους σκοπούς και τη απουσία τέτοιου σε ένα σύλλογο με κοινωνικά ωφέλιμη δράση, εκτός και αν δεσμευτούν τα στοιχεία αυτά από άλλη σχετική πράξη που υπαγορεύεται από το νόμο.

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Παρ Ιουν 05, 2009 6:12 pm

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας...

  Οι στόχοι της Ένωσης όπως διατυπώνονται από το καταστατικό είναι πράγματι φιλόδοξοι...

  Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε κάποια σημεία που ενδεχομένως να χρειάζονται κάποια σκέψη...

  1.Σα νομική έδρα του συλλόγου καθορίζεται η κατοικία του εκάστοτε Προέδρου της.

  Είναι κάτι τέτοιο νομικά αποδεκτό;

  2. Αποκλεισμός από την ιδιότητα του μέλους όταν το μέλος εμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το παρόν καταστατικό καθήκοντά του.

  Νομίζω ότι γι΄αυτό πρέπει να λαμβάνεται απόφαση από τη Γενική Συνέλευση

  3. Η Συνέλευση (τακτική ή έκτακτη) μπορεί να γίνει ...και δικτυακά.

  Υπάρχουν έγκυρες διαδικασίες ψηφοφορίας σε αυτή την περίπτωση;

  4. Οι κανόνες των ψηφοφοριών καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο

  Μπορούν να υπάρξουν διευκρινίσεις; Έχω τη γνώμη ότι θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τη Γ.Σ.

  5. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ή διορίζει τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην επαρχία όπως και τους συντονιστές των ομάδων έρευνας και μελέτης.

  Θα πρότεινα "Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει και η Γ.Σ. εγκρίνει τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην επαρχία όπως και τους συντονιστές των ομάδων έρευνας και μελέτης."

  6. Η Γενική Συνέλευση ορίζει μία 36μελή Συντονιστική Επιτροπή. Από αυτή την Επιτροπή εκλέγεται στη συνέχεια το 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Μόνο ενεργά μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. εκλέγονται στο Δ.Σ. και μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα.

  Υπάρχουν κάποιες άλλες αρμοδιότητες για τη Συντονιστική Επιτροπή; Αν ναι (αν π.χ. συνεδριάζει και ελέγχει το Δ.Σ. προκειμένου να μη γίνονται συνεχώς Γενικές Συνελεύσεις) έχει καλώς. Αν όχι, μήπως ο ρόλος της είναι περιττός; Συγχωρήστε μου την παρατήρηση αλλά το μικρότερο εκλογικό σώμα είναι λίγο επικίνδυνο σε θέματα διαφάνειας της εκλογής.

  7. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να κατέχουν διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο είδος αστρολογικού ή μεταφυσικού συλλόγου στην Ελλάδα, εκτός και αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Δ.Σ.

  Υποθέτω ότι ορθότερο θα ήταν το "Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να κατέχουν διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο είδος αστρολογικού ή μεταφυσικού συλλόγου στην Ελλάδα, εκτός και αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από τη Γ.Σ."

  8. Για τον καλύτερο συντονισμό των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν από τις διάφορες έρευνες το Δ.Σ. μπορεί να δώσει εντολή σε συγκεκριμένα μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. να ενεργούν ως συντονιστές των ομάδων μελέτης. Σε αυτούς τους συντονιστές θα πρέπει να απευθύνονται τα υπόλοιπα μέλη που ενδιαφέρονται για τις έρευνες που πραγματοποιεί ο σύλλογος.

  Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι δυνατή η "εντολή" σε μέλος να αναλάβει τέτοιες δραστηριότητες. Το σύνηθες είναι η υποβολή υποψηφιοτήτων και η έγκριση από το Δ.Σ. (ή τη Γ.Σ. ανάλογα με το πόσο σημαντικός θα αναδειχθεί ο ρόλος αυτών των μελών)

  9. Οι αλλαγές και προσθήκες σε αυτό το καταστατικό εγκρίνονται από την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του Δ.Σ.

  Δε νομίζω ότι αλλαγές καταστατικού μπορούν να γίνονται τόσο εύκολα από το Δ.Σ. Νομίζω ότι μιλάμε σίγουρα για Γ.Σ. με πρόταση βεβαίως του Δ.Σ.

  10. Καμία ανάληψη θέσης δεν συνεπάγεται αυτόματα κάποιο είδος χρηματικής ή άλλης αμοιβής, εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ.

  Κι εδώ νομίζω ότι για ευνόητους λόγους θα πρέπει να απαιτείται έγκριση της Γ.Σ.

  11. Ο διευθυντής του περιοδικού διορίζεται από το Δ.Σ.

  Ό,τι στο (8)...  Γενικές παρατηρήσεις
  ----------------------

  1. Αν δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα πιστοποιημένα μέλη και ο τρόπος εξέτασης καθορίζεται από το πρώτο Δ.Σ. ποιοι θα ψηφίσουν το πρώτο Δ.Σ. και ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην πρώτη καταστατική συνέλευση;

  2. Γενικός κανόνας είναι ότι τα πάσης φύσεως όργανα πλην του Δ.Σ (ταμίας, εκπρόσωποι παραρτημάτων, υπεύθυνος περιοδικού, υπεύθυνοι ομάδων μελέτης είναι προτιμότερο να εκλέγονται κάθε χρόνο από την ετήσια Γ.Σ. προκειμένου να υπάρχει και κίνητρο δραστηριοποίησης των μελών.

  3. Η ψηφοφορία μόνο από τα ενεργά μέλη και αναλόγως της δυσκολίας που θα επιλεγεί στη διαδικασία πιστοποίησης είναι δυνατόν να καταλήξει σε ένα σωματείο που στο τέλος θα ψηφίζουν τριάντα άνθρωποι. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη διαδικασία πιστοποίησης; Μήπως θα πρέπει να είναι ενσωματωμένη στο καταστατικό;

  Είναι προφανές ότι η μη παροχή ψήφου σε μην ενεργά μέλη στην ουσία θα τα απομακρύνει από τις συνελεύσεις, καθώς η παρουσία τους θα είναι διακοσμητική. Επομένως η διαδικασία πιστοποίησης θα πρέπει να ισορροπεί μεταξύ αξιοκρατίας και ανάγκης επιβίωσης του σωματείου.

  Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές προτάσεις όπως

  - Τα μέλη του Δ.Σ. θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι πιστοποιημένα όπως και οι υπεύθυνοι των ομάδων μελέτης ή οι εκπρόσωποι παραρτημάτων καθώς και οι επιτροπές διαιτησίας.

  Ειδάλλως θα πρέπει να υπάρχει μία διαδικασία πιστοποίησης που να επιτρέπει ευρεία συμμετοχή. Για παράδειγμα:

  - Ως ενεργά μέλη μπορούν να αναγνωρίζονται όσα μέλη μπορούν να αποδείξουν την επαγγελματική τους ενασχόληση με την αστρολογία για συνεχόμενο διάστημα τουλάχιστον δύο χρόνων την τελευταία πενταετία.

  Ως αποδεικτικά στοιχεία αυτής της ενασχόλησης μπορούν να λογίζονται:

  - Η κατοχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αστρολόγου

  - Η σχέση εργασίας (συμβόλαιο) με εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών για αστρολογικές υπηρεσίες

  - Η δημοσίευση αστρολογικών άρθρων ή προβλέψεων σε περιοδικά για συνεχόμενο διάστημα δύο τουλάχιστον χρόνων

  - Η έκδοση τουλάχιστον δύο αστρολογικών βιβλίων κατά το διάστημα της τελευταίας πενταετίας

  - Η κατοχή τίτλου σπουδών από τις παρακάτω σχολές του εξωτερικού (λίστα γενικά παραδεκτών σχολών εξωτερικού με τίτλο diploma και πάνω)

  - και άλλα που μπορεί να προκύψουν από τη ζύμωση.  Αυτά από μένα και καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας...

  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Σαβ Ιουν 06, 2009 10:16 am

  Βρίσκω τις τοποθετήσεις του Βασίλη Παπαδολιά αρκετά καίριες και ενδεικτικές μιας τάσης που διαφαίνεται και έχει να κάνει με τις δυνατότητες και τις εξουσίες που παραχωρούνται στο Δ.Σ. Κατανοώ την ανάγκη που υπάρχει για ελευθερία κινήσεων στο Δ.Σ., για την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών, την πιο άμεση λήψη αποφάσεων, την ευελιξία του οργάνου. Πρέπει όμως να υπολογίζεται και το κυρίως σώμα που δεν είναι άλλο από τη Γ.Σ.

  Σημεία όπως τα παρακάτω:

  "Αποκλεισμός από την ιδιότητα του μέλους όταν το μέλος εμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το παρόν καταστατικό καθήκοντά του."

  "Οι κανόνες των ψηφοφοριών καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο"

  "Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ή διορίζει τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην επαρχία όπως και τους συντονιστές των ομάδων έρευνας και μελέτης."

  "Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να κατέχουν διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο είδος αστρολογικού ή μεταφυσικού συλλόγου στην Ελλάδα, εκτός και αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Δ.Σ."

  "Οι αλλαγές και προσθήκες σε αυτό το καταστατικό εγκρίνονται από την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του Δ.Σ."

  δίνουν εξουσίες στο Δ.Σ. οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, δεν προάγουν τη δημοκρατική διαδικασία και εγκλωβίζουν τα μέλη του Δ.Σ. σε πλαίσιο που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί "συγκεντρωτικό". Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι είναι προτιμότερη μια βασανιστική διαδικασία ζύμωσης παρά η αμεσότητα στην λήψη αποφάσεων από ένα ολιγομελές σχήμα που (και ιστορικά έχει αποδειχθεί) πανεύκολα μπορεί να εκτραπεί του αρχικού σκοπού για τον οποίο ορίστηκε. Τα παραπάνω δε σημεία, περιλαμβάνουν διαδικασίες ουσιαστικές και καίριες αφού αφορούν θέματα εκλογής, δυνατότητες συναλλαγής κρυφίως και με σκοπό την υπόγεια διαχείριση του σώματος, υποθάλπουν ακόμα και συνθήκες παραγωγής φαινομένων οικονομικής εκμετάλλευσης. Από την άλλη κατανοώ ότι λόγω πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων είναι λογικό αυτά (ίσως και άλλα)σημεία να διαφύγαν της προσοχής των συντακτών. Επειδή όμως πρόκειται για ζητήματα που πάρα πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργήσουν τριβές στη συνέχεια και κλυδωνισμούς που μπορεί να αποβούν μοιραίοι για την ύπαρξη του σωματείου, θεωρώ πως πρέπει να επανεξεταστούν, με γνώμονα την κυριαρχία της Γ.Σ. και όχι του Δ.Σ.

  Όσον αφορά τώρα το θέμα της πιστοποίησης, το ζήτημα είναι μάλλον πιο σύνθετο από ό,τι φαίνεται.
  Σχετικά με την πρόταση της Εβίτας Ζαχαριάδου που αναφέρει
  Τώρα που έχει ανακοινωθεί ένα ενδεικτικό καταστατικό, μπορούμε όλοι πλέον να κάνουμε και πιο συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα που το αφορούν. Από τα πιο κρίσιμα σημεία, είναι και αυτό το περί αστρολόγων και ποιοί είναι αυτοί που αναφέρονται ως τέτοιοι. Στο καταστατικό, προτείνεται και το μητρώο ορκωτών (πάνω στον κώδικα δεοντολογίας που θα διαμορφωθεί, προταθεί και ψηφιστεί)ενεργών μελών αστρολόγων. Εφ'όσον, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή εκλεγμένη επιτροπή πιστοποίησης που θα είναι υπεύθυνη και για την απαραίτητη κοινά αποδεκτή ύλη πάνω στην οποία θα γίνεται η πιστοποίηση αστρολόγων, θεωρητικά δεν μπορεί κανένας αυτή την στιγμή να συστήσει καμμία Ένωση Αστρολογίας και το μητρώο αστρολόγων. Προτείνω λοιπόν, 2 μητρώα αστρολογικά, (πέραν των απλών μελών). Στο πρώτο μητρώο, να υπάγονται αρχικά, όλοι όσοι είναι "ενεργοποιημένοι" σοβαρά στην Αστρολογία, είτε δουλεύουν με πελάτες, είτε γράφουν ή διδάσκουν Αστρολογία, είτε έχουν, είτε δεν έχουν δελτία παροχής υπηρεσιών, αλλά δεσμεύονται να πληρούν, να σέβονται και να τηρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις του κώδικα δεοντολογίας που θα συνταχθεί(εφ' όσον ήδη χρησιμοποιούν την Αστρολογία), με την ορκωμοσία και την συμμετοχή τους στην ένωση και αυτοί θα είναι τα ιδρυτικά μέλη. Στο δεύτερο μητρώο μετέπειτα, να υπάγονται όλοι όσοι αποδεχθούν να περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις, και αυτό να είναι το μητρώο των πιστοποιημένων αστρολόγων από την Ένωσή μας.
  εκτιμώ ότι εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση του ενδιαφέροντος για συμμετοχή νέων μελών εκτός των ιδρυτικών. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, ενώ ασχολούνται επαγγελματικά με την αστρολογία, γιατί να διαφοροποιούνται από όσους ενημερώθηκαν και από τύχη συμμετείχαν στην ιδρυτική διαδικασία; Μήπως θα έπρεπε η διαδικασία της "πιστοποίησης" να γίνει αργότερα, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και άλλοι; Διαφορετικά μπορώ εύκολα εγώ, σαν ένας φιλύποπτος ή απλώς κακεντρεχής, να υποστηρίξω ότι αφού εσένα δεν σε πιστοποίησε κανένας, με κανενός είδους εξετάσεις, παρά ...αυτοποιστοποιήθηκες μόνος, πώς μου ζητάς εμένα να δώσω εξετάσεις των οποίων τα αποτελέσματα θα κρίνεις εσύ; Επιπλέον σίγουρα θα υπάρξουν και άτομα που, καλώς ή κακώς, θα θεωρήσουν τη διαδικασία υποτιμητική για το άτομό τους και δεν θα θελήσουν καν να συμμετέχουν. Η ενδεχόμενη λύση σε αυτό με την εγγραφή "επίτιμων μελών" περισσότερη αναξιοπιστία θα προσθέσει παρά ουσιαστικό κύρος, και οι λόγοι είναι προφανείς.

  Όσον αφορά δε τις προτάσεις επ' αυτού του Βασίλη Παπαδολιά, και εκεί εγείρονται διάφορα ζητήματα.
  Για παράδειγμα:
  "- Η σχέση εργασίας (συμβόλαιο) με εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών για αστρολογικές υπηρεσίες" Το ότι έχω συμβόλαιο με μια τέτοια εταιρεία δεν σημαίνει ότι παρέχω και τέτοιες υπηρεσίες. Μπορεί να ξεκίνησα με αυτό τον σκοπό, αλλά στη συνέχεια το έριξα στα ταρώ γιατί "αυτό θέλει ο πελάτης" και δεν βελτίωσα καθόλου ούτε την δική μου γνώση, απεναντίας πήγα και πίσω.
  - Η δημοσίευση αστρολογικών άρθρων ή προβλέψεων σε περιοδικά για συνεχόμενο διάστημα δύο τουλάχιστον χρόνων

  - Η έκδοση τουλάχιστον δύο αστρολογικών βιβλίων κατά το διάστημα της τελευταίας πενταετίας
  Ελάχιστα, σε βαθμό απελπιστικό, είναι τα άρθρα που δημοσιεύονται στο χώρο και δεν είναι προϊόν αντιγραφής. Η απουσία βιβλιογραφίας, οι "αγγλισμοί" και η αδυναμία στήριξης των θεμάτων με ελληνικά παραδείγματα δεν αποτελούν ενδείξεις αλλά αποδείξεις λογοκλοπής. Οι δυνατότητες που παρέχει πια το διαδίκτυο ευνοούν αυτές τις τάσεις ακόμα περισσότερο, αλλά είναι και πιο εύκολη πια η ανακάλυψη του πρωτοτύπου, προς λύπη φυσικά του αντιγραφέα.
  Στον τομέα των βιβλίων, αντίστοιχη κατάσταση, αλλά με μεγαλύτερη ...επισημότητα, καθώς εδώ μιλάμε για ...συγγραφείς.
  Υπάρχει βέβαια και μια άλλη κατηγορία, όπου δεν έχουμε αντιγραφή/λογοκλοπή, αλλά έχουμε την επ' αμοιβή παραγγελία άρθρων. Και για να εξηγήσω: είμαι τύποις αστρολόγος αλλά δεν σκαμπάζω γρι, πληρώνω κάποιον άγνωστο για να μου γράφει τα κείμενα (είτε των άρθρων είτε των βιβλίων "μου") και τα παρουσιάζω στο κοινό σαν δικά μου και πλασάρομαι σαν αστρολόγος πολυγραφότατος και μακράν ο πιο άξιος.
  - Η κατοχή τίτλου σπουδών από τις παρακάτω σχολές του εξωτερικού (λίστα γενικά παραδεκτών σχολών εξωτερικού με τίτλο diploma και πάνω)
  Αν είναι με αλληλογραφία, μπορώ πάλι να βάλω κάποιον άλλον να απαντήσει, ακόμα και ηλεκτρονικά αν γίνεται η εξέταση, και να πάρω κάποια αναγνώριση. Και αυτή η μέθοδος πιστοποίησης έχει τα κενά της.
  Αυτά προς το παρόν.

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Σαβ Ιουν 06, 2009 11:58 am

  Δημήτρη, καλημέρα...

  εσύ τι θα πρότεινες ως κριτήριο διάκρισης ενεργών και μη ενεργών μελών; Με βάση αυτά που περιγράφεις στην ουσία δεν είναι εφικτή η αντικειμενική αξιολόγηση του ποιος είναι επαγγελματίας αστρολόγος. Οπότε πώς πιστεύεις θα λυνόταν το θέμα του ποιος ψηφίζει στις εκάστοτε συνελεύσεις κι ακόμα περισσότερο στην πρώτη καταστατική συνέλευση;

  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Σαβ Ιουν 06, 2009 12:54 pm

  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Δημήτρη, καλημέρα...

  εσύ τι θα πρότεινες ως κριτήριο διάκρισης ενεργών και μη ενεργών μελών; Με βάση αυτά που περιγράφεις στην ουσία δεν είναι εφικτή η αντικειμενική αξιολόγηση του ποιος είναι επαγγελματίας αστρολόγος. Οπότε πώς πιστεύεις θα λυνόταν το θέμα του ποιος ψηφίζει στις εκάστοτε συνελεύσεις κι ακόμα περισσότερο στην πρώτη καταστατική συνέλευση;

  Όλοι μας εκτιμούμε ότι το επίπεδο της της αστρολογίας είναι πολύ πιο κάτω από ό,τι πρέπει. Αναξιοπιστία, ευτελισμός, αφερεγγυότητα, παρωπίδες, εγωιστική συμπεριφορά είναι κάποια από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

  Το πρώτο βήμα για τη λύση ενός προβλήματος είναι η διαπίστωση των γενεσιουργών αιτίων και το δεύτερο η απάλειψή τους. Αν αυτό δεν γίνει, απλώς το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Πρέπει δηλαδή να δούμε ποιοι είναι αυτοί που συμβάλλαν στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και κατόπιν να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Για να έχει κύρος και αξιοπιστία ένας φορέας δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια ούτε οι πομπώδεις συμπεριφορές, πίσω από τα οποία υπάρχουν συμφέροντα θεμιτά και αθέμιτα. Συμφέροντα θα υπάρχουν έτσι κι αλλιώς.

  Εκτιμώ ότι το όλο εγχείρημα πρέπει να στηθεί από μηδενική βάση. Δεν δέχομαι ότι άτομα που έχουν συμβάλλει στην απαξίωση της αστρολογίας στην Ελλάδα μπορούν σε μια νύχτα να εμβαπτισθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να ξεχαστούν ελέγξιμες πρακτικές και μέθοδοι. Θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας και πιο άσχημες.Γιατί δεν πιστεύω να θεωρείτε ότι η αστρολογία "κτυπήθηκε" από ...ξένα συμφέροντα και σκοτεινούς κύκλους και άλλα ευτράπελα. Πρωτίστως κτυπήθηκε από τη συμπεριφορά των μελών της αστρολογικής κοινότητας, που είτε υπήρξε αδύναμη να αντισταθεί σε πραγματικές επιθέσεις είτε δεν αντιστάθηκε καν, λόγω περιορισμένης δυνατότητας ή ιδιοτέλειας.
  Όπως και να έχει, και εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, όσοι συμμετείχαν σε αυτό που μπορεί να ονομαστεί αστρολογική κοινότητα των τελευταίων 20 χρόνων τουλάχιστον, έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για την τωρινή της κατάσταση. Και όταν μιλάμε για τωρινή κατάσταση, ας έχουμε και τα εδώ συμβάντα υπόψιν μας, που κάθε άλλο παρά διάθεση για σύμπνοια δείχνουν ούτε και καμιά ωριμότητα.

  Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα για διαδικασίες που θα αποδίδουν πιστοποιητικά, τη στιγμή που για χρόνια και χρόνια κυριαρχούσε (και κυριαρχεί) το χάος. Τόσα χρόνια κανείς δεν είχε "πιστοποίηση" και ούτε πρόκειται να του τη δώσει τώρα κανένα σωματείο που δεν έχει αποκτήσει κύρος/αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. Γιατί αν αυτά δεν αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του, όσο και να παρουσιάζεται αυτό σαν ο εκφραστής της εν Ελλάδι αστρολογίας, δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από άλλη μια απαξιωμένη κλίκα, ένα σωματείο-σφραγίδα ανάμεσα σε όσα υπάρχουν.

  Ας υπάρξουν πρώτα τα σημάδια αυτά που θα βάλουν το νερό στο αυλάκι πρώτα, και μετά μιλάμε για πιστοποιήσεις. Ας υπάρξουν εφαρμοσμένες διαδικασίες εκμάθησης, συμπεριφοράς και λειτουργίας και μετά τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Ο καιρός των πεφωτισμένων και των γκουρού τείνει να παρέλθει, δεν βλέπω το λόγο να ακολουθηθεί κάποιο πεπερασμένο μοντέλο. Οι δάσκαλοι υπάρχουν για να προετοιμάζουν τους νέους που θα αναλάβουν και όχι για να κατέχουν τον τίτλο και να λειτουργούν δεσποτικά. Πρακτικές αποκλεισμού (είτε συνειδητές είτε ασυνείδητες) και αναγνωρίσεις τιμής ένεκεν "επειδή είναι παλιός στο χώρο" προσωπικά με βρίσκουν κάθετα αντίθετο, για τους λόγους που αναφέρω πιο πάνω. Τίποτα δεν προσφέρουν, απλώς εντάσσουν και αυτήν την προσπάθεια στο γενικότερο πλαίσιο που χαρακτηρίζει σωματεία και οργανώσεις που αναπαράγουν άρρωστες και (από όλους φαντάζομαι) κατακριτέες συμπεριφορές.

  Χρόνος υπάρχει για μια πιο ήπια προσαρμογή από την μια κατάσταση στην άλλη. Δεν μπορείς σε έναν χώρο που βρίθει ανωμαλιών να χτίσεις κάτι σταθερό βασιζόμενος σε σαθρά υλικά και μάλιστα σε 1-2 μήνες. Ας υπάρξει πρώτα οργάνωση και μετά ας υπάρξουν διαδικασίες πιστοποίησης. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι για να γεννηθεί το καινούργιο πρέπει να φύγει ...το παλιό.

  Ακόμα και έτσι όμως, έχω μια πρόταση, αν η ανάγκη κάποιων να πιστοποιηθούν είναι τόσο μεγάλη. Την αναφέρω πολύ συνοπτικά, καθώς ο χρόνος μου είναι πια περιορισμένος.
  Να δημιουργηθεί μια διημερίδα όπου προσκεκλημένοι από κάποιον αντίστοιχο φορέα του εξωτερικού θα αποτελέσουν ένα είδος επιτροπής η οποία θα ελέγξει την εργασία που θα παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι να αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα των "πιστοποιημένων". Απλά και καθαρά. Τα πρακτικά ζητήματα (οικονομικό κα) λύνονται σχετικά εύκολα, μην σταθείτε σε αυτά. Σταθείτε στο γεγονός ότι μάλλον οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, με δεδομένη την αμφισβήτηση και τις "αμαρτίες" που υπάρχουν, καθιστά αναγκαία την ύπαρξη "διαιτητή από το εξωτερικό"...

  Τινα Ζαχαριαδου

  Αριθμός μηνυμάτων : 6
  Points : 6
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 47
  Τόπος : Πειραιας

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Τινα Ζαχαριαδου Την / Το Κυρ Ιουν 07, 2009 2:05 am

  Καλησπερα,

  Δημητρη μου ,περαν του γεγονοτος οτι ολοι εκτιμουμε πως το επιπεδο της Αστρολογιας στην χωρα μας ειναι χαμηλο,για τους λογους που αναφερεις αλλα κ αλλους τοσους, πιστευεις πως η παρουσα στιγμη ειναι η σωστη για να καταλογιστουν ευθυνες ωστε να διαπιστωθουν τα προβληματα που εχουν ριξει την Αστρολογια σε αυτο το επιπεδο? Κ με πoιο τροπο προτεινεις να γινει αυτο,ποιος ειναι αυτος που θα παρει τις ευθυνες στους ωμους του ωστε να εξαλειφθει το κακο απο την ριζα του?
  Κ για να γινει αυτο το σωματειο περιμεναμε? Αυτο που λες 1ον ειναι κατι που πρεπει να κανει ο καθενας ατομικα (αν κ εφ οσον θελει να το κανει) κ 2ον ερχεται σε αντιθεση με την παρακατω προταση σου "Οτι ολο το εγχειρημα πρεπει να στηθει απο μηδενικη βαση"
  Μηδενικη βαση -τουλαχιστον οπως την κατανοω εγω-σημαινει ,παραμεριζω τα λαθη του παρελθοντος,δεν τα ξεχνω κ ξεκινω με νεα δεδομενα.
  Αν κ ειμαι νεα στον χωρο,οφειλω να ομολογησω πως κουραστηκα να ακουω , να διαβαζω ,για αυτα που εγιναν στο παρελθον,για το ποιος εσφαλε,ποιος δεν εσφαλε κ επιτρεψε μου να σου πω οτι την δικη μου αποψη πολλοι einai aytoi oi opoioi την συμμεριζονται ειτε ειναι στην Αστρολογικη κοινοτητα 1 χρονο ,ειτε 20.
  Oταν εγιναν οι προσπαθειες προσεγγισης κ ενημερωσης των Αστρολογων για τις 15 Μαιου υποτιθεται οτι συμφωνηθηκε, ( απο τους περισσοτερους τουλαχιστον ) πως ολα θα ξεκινησουν απο μηδενικη βαση κ δεν θα αναμοχλευτει το παρελθον.
  Κ εδω ερχομαι σε κατι που γραφεις στο προηγουμενο ποστ το οποιο θα ηθελα να σχολιασω, οτι η προταση της Εβιτας μπορει να οδηγησει σε συρρικνωση ενδιαφεροντος....με δεδομενο οτι πολλοι δεν εχουν ενημερωθει............,επειδη γνωριζω ποιοι ακριβως ενημερωθηκαν κ με ποιο τροπο, ηθελα να σου πω ,πως δεν ενημερωθηκαν καθολου απο τυχη αλλα με πολυ κοπο κ προσπαθεια,καταλαβαινω οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που δεν ενημερωθηκαν ,γι αυτο κ απο την επομενη κιολας ημερα,υπηρξαν ανακοινωσεις σε διαφορα σαιτ,απο εκει κ περα νομιζω πως τον λογο θα πρεπει να τον εχουν τα περιοδικα (φανταζομαι οτι το καινουριο τευχος του Ζωη κ Ζωδια θα εχει μεσα την σχετικη ανακοινωση),οι ραδιοφωνικοι σταθμοι κ φυσικα η τηλεοραση,ωστε να ενημερωθει ο κοσμος κ να κατανοησει την σοβαροτητα του ολου εγχειρηματος, για να γινει βεβαια αυτο, θα πρεπει να κινητοποιηθουν οσοι εχουν τις καταλληλες γνωριμιες κ διασυνδεσεις.
  Κ επειδη απο πολλους (κ απο εσενα )χαρακτηριστηκε η προσπαθεια ως ερασιτεχνικη κ οπως αλλιως χαρακτηριστηκε, ηθελα λοιπον να πω,πως φυσικα κ ηταν ερασιτεχνικη,παρολα αυτα, ειναι μια πολυ σοβαρη προσπαθεια,με αρκετη συλλογικοτητα,που επιδιωκει να ξεφυγει απο τον ερασιτεχνισμο με την στηριξη κ την βοηθεια ολων μας.
  Οσο για την "πρεμουρα" των πιστοποιητικων,να με συγχωρεις αλλα εγω προσωπικα την θεωρω σημαντικοτερη απ το να ανατρεχω στο παρελθον να βρω τα λαθη του ταδε κ του δεινα κ πιστευω οτι δεν ειναι κ η δουλεια του σωματειου αυτη,η πρωταρχικη τουλαχιστον.
  Για τις "πρακτικες αποκλεισμου" συμφωνω μαζι σου κ αυτο γιατι, στην χωρα μας για παραδειγμα ποσοι ειναι εκεινοι οι οποιοι εγραψαν βιβλια Αστρολογιας? τι δηλωνει αυτο,πως οσοι δεν εγραψαν εχουν αστρολογικο υποβαθρο υπο του μηδενος? ( συγχωρεστε με οι συγγραφεις,φανταζομαι οτι καταλαβαινετε τι εννοω)
  Τελειωνοντας θα ηθελα να μου πεις ποιος θα μπορουσε να ειναι εκεινος ο οποιος η εκεινοι οι οποιοι θα επιλεξουν τον "διαιτητη "απο το εξωτερικο.

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Κυρ Ιουν 07, 2009 4:16 pm

  Καλησπέρα στους συμμετέχοντες...

  επειδή πέρα από τις προσωπικές μας απόψεις υπάρχει και το αποτέλεσμα θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η επίσημη θέση της 7μελούς επιτροπής σχτικά με το ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην πρώτη γενική συνέλευση καθώς και με ποια διαδικασία θα εγκριθεί αυτη η πρόταση.

  Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα ψήφου θα ήθελα να επαναλάβω ότι κατά την άποψη μου η μόνη εφικτή και ρεαλιστική πρόταση ορισμού ενεργών μελών είναι η ύπαρξη "τυπικών" προσόντων κι όχι "ουσιαστικών". Η "ουσιαστική" αξιολόγηση μόνο σε αδιέξοδο μπορεί να καταλήξει όπως βλέπουμε κι από τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το ποιος θα αξιολογήσει ποιον. Επιπλέπον έχω τη γνώμη ότι οι προτάσεις διπλού μητρώου ή συμμετοχής τιμής ένεκεν, κλπ, είναι πολύ υποκειμενικές και δυστυχώ ελλειπείς καθώς θυμίζουν υποκειμενικές διαδικασίες αξιολόγησης τύπου "σύστασης" κατά το πρότυπο οργανώσεων Rotary ή ό,τι άλλο. Σε όλα τα σωματεία (δικηγόρων, ιατρών, κλπ) που είναι δημοκρατικά, η συμμετοχή καθορίζεται βάσει "τυπικών" προσόντων (π.χ. πτυχίο σχολής). Η πιστοποίηση είναι κάτι που έρχεται αργότερα και διασφαλίζει άλλου τύπου προνόμια όπως π.χ. την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

  Αυτή πιστεύω είναι η μόνη επιλογή, εάν πάμε με τη φιλοδοξία μίας ανοικτής γενικής συνέλευσης. Διαφορετικά είναι ρεαλιστικότερο τα τριάντα άτομα που μαζεύτηκαν να ιδρύσουν απευθείας το σωματείο με τους κανόνες στους οποίους εκείνοι θα συμφωνήσουν κι από κει και πέρα όποιος θέλει τους ακολουθεί. Με αυτή τη λύση προχωράμε γρήγορα κι αποτελεσματικά χωρίς πολλές διαφωνίες, απλά δίνουμε το χώρο μετά από ένα χρόνο να γίνει παραδίπλα κι άλλη μία ένωση με όσους έμειναν απέξω.

  Ενδιάμεση λύση δυστυχώς δεν υπάρχει. Αν δε θέλουμε να βρεθούμε σε μία γενική συνέλευση που θα υπάρχουν από κάτω είκοσι τριάντα αστρολόγοι που δε θα είναι γραμμένοι στο μητρώο ιδρυτών και θα φωνάζουν στους άλλους τριάντα που είναι γραμμένοι και θα γίνεται το έλα να δεις...

  Αυτή είναι η άποψη μου τελικά και εύχομαι να σας φωτίσει ο Θεός να διαλέξετε το καλύτερο.

  Θεοδοσία Κωτούλα

  Αριθμός μηνυμάτων : 2
  Points : 2
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Θεοδοσία Κωτούλα Την / Το Κυρ Ιουν 07, 2009 6:49 pm

  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ-ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ.. Η κατοχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος αστρολόγου

  - Η σχέση εργασίας (συμβόλαιο) με εταιρία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών για αστρολογικές υπηρεσίες

  - Η δημοσίευση αστρολογικών άρθρων ή προβλέψεων σε περιοδικά για συνεχόμενο διάστημα δύο τουλάχιστον χρόνων

  - Η έκδοση τουλάχιστον δύο αστρολογικών βιβλίων κατά το διάστημα της τελευταίας πενταετίας
  ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο Κ.ΠΑΠΑΔΟΛΙΑΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.. ΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ- ΤΟ ΒΟΛΟ- ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ!!ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ...ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΚΩΤΟΥΛΑ

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Δευ Ιουν 08, 2009 12:29 am

  Έχετε δίκιο στην επισήμανση σας... Πρακτικά όμως πώς ξεχωρίζουν αυτές οι δύο κατηγορίες; Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος;

  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Δευ Ιουν 08, 2009 10:16 am

  1
  Τινα Ζαχαριαδου έγραψε:Καλησπερα,
  Δημητρη μου ,περαν του γεγονοτος οτι ολοι εκτιμουμε πως το επιπεδο της Αστρολογιας στην χωρα μας ειναι χαμηλο,για τους λογους που αναφερεις αλλα κ αλλους τοσους, πιστευεις πως η παρουσα στιγμη ειναι η σωστη για να καταλογιστουν ευθυνες ωστε να διαπιστωθουν τα προβληματα που εχουν ριξει την Αστρολογια σε αυτο το επιπεδο? Κ με πoιο τροπο προτεινεις να γινει αυτο,ποιος ειναι αυτος που θα παρει τις ευθυνες στους ωμους του ωστε να εξαλειφθει το κακο απο την ριζα του?
  Αγαπητή μου Τίνα, ναι, η παρούσα στιγμή είναι η κατάλληλη για να τεθούν τα δάχτυλα επί των τύπων των ήλων. Αναφέρω πιο πάνω ότι οι διαθέσεις, τα λόγια και η πομπώδης συμπεριφορά δεν είναι αρκετά για να προχωρήσει η διαδικασία. Αν δεν ξεκαθαριστούν τα πράγματα εξαρχής, συμπεριφορές και στάσεις αυτών που θέλουν να προβάλλονται ως διαχειριστές και καταλύτες στα δρώμενα της αστρολογικής κοινότητας που δεν συνάδουν με την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο θα είναι παρούσες, προβάλλοντας το αποκρουστικό τους πρόσωπο, αλλά η καταλυτική τους στάση θα επιφέρει την απαξίωση και την αποτελμάτωση, δημιουργώντας άλλο ένα πρόσκομμα στα ήδη υπάρχοντα και θα βυθίσουν σε μεγαλύτερη ανυποληψία την αστρολογική κοινότητα.

  Φυσικά και μπορεί να γίνει "κάθαρση". Σίγουρα όμως δεν μπορεί να γίνει ο καταλογισμός από τους κρινόμενους. Δεν μπορεί ο "δικαστής" να δικάσει τον εαυτό του. Έχω ήδη αναφέρει ότι η προσπάθεια χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό. Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν κακό, αν δεν προβαλλόντουσαν επαγγελματικά αιτήματα. Το πάτημα σε δύο βάρκες μπορεί να επιφέρει διασκεδαστικό θέαμα στους θεατές, αλλά καθόλου δεν βοηθάει τον ισορροπιστή, ιδίως αν δεν γνωρίζει κολύμπι. Στη βάση αυτή λοιπόν, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να πετύχει, αν ακολουθείται από πρακτικές που φέραν την ελληνική αστρολογία στο επίπεδο που βρίσκεται. Και όταν λέω πρακτικές δεν εννοώ τα ευτράπελα που συμβαίνουν σε άλλη ενότητα του site, που όμως είναι ενδεικτικά του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Εννοώ την απουσία επαγγελματικής προσέγγισης και την πρόταξη εγωιστικών συμπεριφορών, από άτομα που χρόνια τώρα έχουν αποκλείσει τις συλλογικές διαδικασίες από την ατζέντα τους, προωθώντας ο καθείς το "μαγαζάκι" του.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι συλλογικές διαδικασίες πρέπει να βασίζονται σε φόρμες πρόβλεψης που αποτρέπουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες δημιουργίας στεγανών, "μανιπουλάτσιας" με σκοπό το ίδιον συμφέρον μεμονωμένων ατόμων και της δημιουργίας συνθηκών που θα καλλιεργούν απαξιωτική εικόνα γενικότερα. Για να συμβεί όμως αυτό, είναι απαραίτητη η βαθιά μελέτη και των συνθηκών κάτω από τις οποίες πάει να γεννηθεί κάτι, πρέπει και οι συμμετέχοντες να αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης που τους βαραίνει πλέον, πρέπει να δουν το πράγμα σοβαρά και όχι με την έννοια του "μια παρέα είμαστε και έχουμε καλό σκοπό". Αν δεν υπάρχει η πρόνοια για τις ενδεχόμενες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η προσπάθεια είναι καταδικασμένη και δεν χρειάζεται κανένα ωριαίο για να φανεί αυτό. Σε επαγγελματικές κινήσεις δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για το συναίσθημα, και αυτό είναι δεδομένο. Αν αφήσεις μεγάλο χώρο για το συναίσθημα, θα υπάρξει κενό επαγγελματισμού, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα το καταλάβει κάποιος που τον έχει.

  Αν αισθάνεσαι "αδύναμος" να σηκώσεις το βάρος της ευθύνης, πράγμα που είναι απολύτως λογικό και πιθανό, δεν έχεις παρά να αναζητήσεις τρόπους ενδυνάμωσής σου. Και πιο απλός τρόπος από τη δημιουργία "συμμάχων" δεν υπάρχει. Είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε ομαδικό. Ένα καλάμι σπάει πανεύκολα. Πολλά καλάμια σε δέμα, στη χειρότερη, θα δυσκολέψουν πολύ αυτόν που θέλει να τα σπάσει, στην καλύτερη δεν θα μπορέσει να τα σπάσει.

  Κ για να γινει αυτο το σωματειο περιμεναμε?
  Αν επιθυμία όλων είναι να αποτελέσει το εγχείρημα "ιστορική στιγμή", όπως πολλάκις αναφέρεται, ναι.
  Σπας τα αυγά σου και κάνεις μια ωραία ομελέτα. Αν δεν τα σπάσεις, μένεις νηστικός.

  Αυτο που λες 1ον ειναι κατι που πρεπει να κανει ο καθενας ατομικα (αν κ εφ οσον θελει να το κανει) κ 2ον ερχεται σε αντιθεση με την παρακατω προταση σου "Οτι ολο το εγχειρημα πρεπει να στηθει απο μηδενικη βαση"
  Ίσως δεν έγινα αρκετά κατανοητός: Όταν αναφέρθηκα σε μηδενική βάση, εννοούσα μηδενική βάση. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι "ό,τι έγινε έγινε, ξεκινάμε σαν να μην έγινε τίποτα" δεν χρειάζεται να σου πω ότι οδηγεί μαθηματικά σε προβλήματα, καθώς ό,τι δεν ξεκαθαρίστηκε θα το βρίσκεις συνέχεια μπροστά σου και ίσως πιο έντονα κάθε φορά. Δεν αρκεί (αποδεδειγμένο περίτρανα και εδώ μέσα) να πεις ότι "ξεκινάω χωρίς να με βαραίνουν τα ατοπήματα του παρελθόντος", τη στιγμή που τα ...ατοπήματα σε ακολουθούν κατά πόδας και σου βάζουν τρικλοποδιές.

  Μηδενική βάση για εμένα σημαίνει (όπως έχω αναφέρει) ότι δεν ισχύει καμιά πρότερη σύμβαση, δεν υπάρχει κανένας γκουρού στο χώρο, κανένας δεν κατέχει το αλάθητο, δεν υπάρχουν ενεργά ή ...παθητικά μέλη, κανένας δεν τυγχάνει ιδιαίτερης αντιμετώπισης, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό είναι μηδενική βάση. Το άλλο έχει βάση η οποία και δεν είναι καθόλου σταθερή, απεναντίας είναι και πολύ επικίνδυνη σε ...σεισμικές δονήσεις.

  Κ εδω ερχομαι σε κατι που γραφεις στο προηγουμενο ποστ το οποιο θα ηθελα να σχολιασω, οτι η προταση της Εβιτας μπορει να οδηγησει σε συρρικνωση ενδιαφεροντος....με δεδομενο οτι πολλοι δεν εχουν ενημερωθει............,επειδη γνωριζω ποιοι ακριβως ενημερωθηκαν κ με ποιο τροπο, ηθελα να σου πω ,πως δεν ενημερωθηκαν καθολου απο τυχη αλλα με πολυ κοπο κ προσπαθεια,καταλαβαινω οτι ειναι περισσοτεροι αυτοι που δεν ενημερωθηκαν ,γι αυτο κ απο την επομενη κιολας ημερα,υπηρξαν ανακοινωσεις σε διαφορα σαιτ,απο εκει κ περα νομιζω πως τον λογο θα πρεπει να τον εχουν τα περιοδικα (φανταζομαι οτι το καινουριο τευχος του Ζωη κ Ζωδια θα εχει μεσα την σχετικη ανακοινωση),οι ραδιοφωνικοι σταθμοι κ φυσικα η τηλεοραση,ωστε να ενημερωθει ο κοσμος κ να κατανοησει την σοβαροτητα του ολου εγχειρηματος, για να γινει βεβαια αυτο, θα πρεπει να κινητοποιηθουν οσοι εχουν τις καταλληλες γνωριμιες κ διασυνδεσεις.
  Ο παράγοντας τύχη που ανέφερα έχει να κάνει με τη δυνατότητα που θα έχουν αυτοί που, έστω και με κόπο και δυσκολίες ενημερώθηκαν, ενώ οι άλλοι που εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών δεν ενημερώθηκαν. Για ποιον λόγο να υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση; Συνεργάζομαι με τρεις (εκτός τοις άλλοις) αστρολόγους με μακρά θητεία στο χώρο και τα μπλοκάκια τους και τα ρέστα τους, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί. Ούτε και σήμερα ακόμα, πέραν από τη δική μου επιφανειακή ενημέρωση, καθώς και εγώ, αν δεν έδειχνα από μόνος μου το ενδιαφέρον, δεν θα είχα ενημέρωση. Για ποιον λόγο, π.χ., η Ρένα Μεντάκη ή ο Βίκτορας Γεράρδος να πρέπει να δώσουν εξετάσεις ενώ κάποιοι άλλοι όχι;


  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Δευ Ιουν 08, 2009 10:18 am

  2
  Όσον αφορά τις "ανακοινώσεις" σε άλλα site, ποιες είναι; Ή πιστεύεις ότι κάποια σκόρπια ποστ από εδώ και από εκεί, που λέγαν "παιδιά, να μαζευτούμε να κάνουμε κάτι", σε σελίδες με μικρή επισκεψιμότητα μπορούν να έχουν ουσιαστική απόδοση; Στο My Horoscope, που είναι αντικειμενικά ο μεγαλύτερος (σε αριθμό μελών και αναγνωσιμότητα) αστρολογικός διαδικτυακός χώρος γιατί δεν έγινε κάποια επίσημη ενημέρωση; Το anew γιατί δεν έχει κάποια ανακοίνωση;

  Αλλά και πάλι, θεώρησε ως υπόθεση εργασίας ότι είχε γίνει η καλύτερη προσπάθεια και είχαν ενημερωθεί και όλα τα site, και όλα τα περιοδικά, και όλες οι εφημερίδες, και όλα τα κανάλια, και οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους. Τι θα γινόταν; Θα γέμιζε το παρών site από ανθρώπους που στην καλύτερη θα γελούσαν με τις πρακτικές ανθρώπων που λένε ότι πασχίζουν για την ...εξύψωση της αστρολογίας στην Ελλάδα, που υποστηρίζουν ότι είναι σε θέση να βελτιώσουν τη ζωή κάποιου μέσω ...συμβουλευτικής, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι πάνω από μια εβδομάδα χωρίς να έρθουν σε διαλυτικής μορφής αντιπαράθεση.

  Κ επειδη απο πολλους (κ απο εσενα )χαρακτηριστηκε η προσπαθεια ως ερασιτεχνικη κ οπως αλλιως χαρακτηριστηκε, ηθελα λοιπον να πω,πως φυσικα κ ηταν ερασιτεχνικη,παρολα αυτα, ειναι μια πολυ σοβαρη προσπαθεια,με αρκετη συλλογικοτητα,που επιδιωκει να ξεφυγει απο τον ερασιτεχνισμο με την στηριξη κ την βοηθεια ολων μας.
  Καλώς ή κακώς, και χωρίς να ξέρω ποια είναι η εμπειρία σου από τέτοιου είδους δραστηριότητες και χωρίς να θέλω να φανεί αυτό που θα πω αλαζονικό, η εμπειρία που έχω από σύσταση ομάδων, συλλόγων και γενικά συλλογικών προσπαθειών, είτε σε ερασιτεχνικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε κοινωνικό είτε σε επαγγελματικό, είναι υπολογίσιμη. Όπως αναφέρω και στην αρχή, το "ερασιτεχνικό" από μόνο του δεν είναι κακό. Όταν όμως έχεις "επαγγελματικές" απαιτήσεις είναι αναγκαίο ο "ερασιτέχνης" να λειτουργεί "επαγγελματικά". Η γυναίκα μου, για να δώσω ένα παράδειγμα που δεν αφορά εμένα προσωπικά, είναι μέλος ενός συλλόγου που τα μέλη του ως κοινό έχουν την αγάπη τους για τα ...ψάρια και τα ενυδρεία. Σε πληροφορώ ότι τη δουλειά που κάνουν αυτοί οι "ερασιτέχνες" θα την ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες, ενώ παράλληλα, πολλοί από τους συμμετέχοντες στο σύλλογο (αλλά και κάποιοι στο Δ.Σ. του) έχουν άμεση και βιοποριστική σχέση με το εμπόριο συναφών προϊόντων. Απλώς οι άνθρωποι, πέρα από το μεράκι και την αγάπη τους για το αντικείμενο, έχουν ξεκάθαρες αρχικές και προγραμματικές θέσεις (τις οποίες και ακολουθούν, εννοείται)και εφαρμόζουν τις θεμιτές επαγγελματικές πρακτικές και στα του ερασιτεχνικού τους συλλόγου. Δεν υποστηρίζω ότι δεν έχουν και αυτοί ζητήματα να επιλύσουν, αλλά η σοβαρότητα που δείχνουν στην προσπάθεια, η τήρηση των αρχικώς συμφωνηθέντων και η επίγνωση των δυνατοτήτων τους τούς προφυλάσσει εδώ και χρόνια από τα χειρότερα.

  Όσον αφορά τη συλλογικότητα που αναφέρεις, μάλλον η εκτίμησή σου απέχει από την πραγματικότητα, καθώς αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν μίνιμουμ 500 άτομα που ασχολούνται είτε επαγγελματικά με την αστρολογία σε οποιαδήποτε έκφρασή της, είτε ως μελετητές της, η αρχική συμμετοχή των 32 ατόμων αντιστοιχεί σε ...6,4% των ενδιαφερομένων. Αν υπολογίσουμε με βάση άλλες εκτιμήσεις που ανεβάζουν τον αριθμό σε καμιά χιλιάδα, καταλαβαίνεις ότι το ποσοστό συρρικνώνεται σε 3,2%. Αν εκτιμάς ότι αυτό υποδηλώνει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής μάλλον πρέπει να τεθεί η κουβέντα σε άλλη βάση.

  Οσο για την "πρεμουρα" των πιστοποιητικων,να με συγχωρεις αλλα εγω προσωπικα την θεωρω σημαντικοτερη απ το να ανατρεχω στο παρελθον να βρω τα λαθη του ταδε κ του δεινα κ πιστευω οτι δεν ειναι κ η δουλεια του σωματειου αυτη,η πρωταρχικη τουλαχιστον.
  Αν εκτιμάς ότι άτομα που αντιπαρατίθενται για το ποιος είναι πιο καλός αστρολόγος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και όχι δημοσίως με παράθεση επιχειρημάτων, που σε ώρα "διδασκαλίας" αναφέρονται σε προσωπικά πελατών τους ονομαστικά, που ελέγχονται για κλεψιτυπίες, που εμπλέκουν προσωπικές διαμάχες εν είδει "κατίνας" σε διαδικασίες συλλογικές χωρίς να έχουν τη δύναμη να λειτουργήσουν υπερβατικά, ξεπερνώντας το εγώ τους έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα με σκοπό να ωφεληθεί το σύνολο, και για ένα σωρό άλλα, είναι σε θέση να επιδείξουν το απαιτούμενο κύρος και την πρέπουσα αξιοπιστία που είναι αναγκαία για να έχει η όποια πιστοποίηση θα εκδώσουν κάποια πρακτική υπόσταση, μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείς πολύ σοβαρά τις προοπτικές που μπορεί να έχει αυτή η διαδικασία.

  Τελειωνοντας θα ηθελα να μου πεις ποιος θα μπορουσε να ειναι εκεινος ο οποιος η εκεινοι οι οποιοι θα επιλεξουν τον "διαιτητη "απο το εξωτερικο.
  Αυτό είναι το λιγότερο.

  Τελειώνοντας κι εγώ, να πω ότι έχω υπόψιν μου μια πρόταση, η οποία εκτιμώ ότι θα απεμπλέξει, ως έναν βαθμό τουλάχιστον, την κατάσταση, και όσον αφορά τις διαδικασίες και όσον αφορά τις περιορισμένες (λόγω "ερασιτεχνισμού") δυνατότητες, για την παρουσίασή της όμως πρέπει να προηγηθούν κάποιες ακόμα συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες, που είναι διατεθειμένοι να συλλειτουργήσουν, έτσι ώστε να κατατεθεί πλήρης, περιλαμβάνοντας όλες της τις παραμέτρους.

  Τινα Ζαχαριαδου

  Αριθμός μηνυμάτων : 6
  Points : 6
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 47
  Τόπος : Πειραιας

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Τινα Ζαχαριαδου Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 12:02 am

  Ειλικρινα Δημητρη εχω απογοητευτει τοσο πολυ πολυ που δεν γνωριζω ποια ειναι η καταλληλη στιγμη για καθαρση κ ποια οχι.
  Αυτο που μπορω να σου πω ειναι το εξης,χωρις να θεωρηθει αγενεια προς το ατομο σου κ στα υπολοιπα μελη, προς το παρον τουλαχιστον δεν θα ηθελα να συνεχισω την συζητηση μας μεχρι να ηρεμησουν τα πνευματα.
  Σε ευχαριστω πολυ κ επιφυλασσομαι.

  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 9:07 am

  Τινα Ζαχαριαδου έγραψε:Ειλικρινα Δημητρη εχω απογοητευτει τοσο πολυ πολυ που δεν γνωριζω ποια ειναι η καταλληλη στιγμη για καθαρση κ ποια οχι.
  Αυτο που μπορω να σου πω ειναι το εξης,χωρις να θεωρηθει αγενεια προς το ατομο σου κ στα υπολοιπα μελη, προς το παρον τουλαχιστον δεν θα ηθελα να συνεχισω την συζητηση μας μεχρι να ηρεμησουν τα πνευματα.
  Σε ευχαριστω πολυ κ επιφυλασσομαι.
  Όπως θες, δεν έχω αντίρρηση, χρειάζεται και χρόνος για σκέψη, ούτως ή άλλως, απλώς να ξέρεις ότι:

  Όσο υπάρχουν οι αιτίες που δημιουργούν την "όξυνση" των πνευμάτων τα ...πνεύματα θα οξύνονται.

  Οι συλλογικές διαδικασίες έχουν ως συστατικό τους καιτην αντιπαράθεση, έντονη ή ήπια, εποικοδομητική ή ανούσια, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Τουτέστιν, όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, ας έχει στο νου του ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και οι εξελίξεις δεν εξετάζουν το αν είμαστε ή δεν είμαστε, σε προσωπικό επίπεδο, έτοιμοι ή διαθέσιμοι. Τα γεγονότα εξελίσσονται ανεξάρτητα από τη δική μας διάθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες και στα εύκολα και στα δύσκολα. Και κυρίως στα δύσκολα. Μέσα από την τριβή διαμορφώνονται και σφυρηλατούνται απόψεις, σκέψεις, σχέσεις, ομαδικότητα.

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 11:26 am

  Site Admin έγραψε:

  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ
  (ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.)

  1. Σύσταση
  Έχει συσταθεί ο σύλλογος με την ονομασία «Ένωση Ελλήνων Αστρολόγων» - «ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.». Φυσική έδρα του συλλόγου είναι η Αθήνα. Σα νομική έδρα του συλλόγου καθορίζεται η κατοικία του εκάστοτε Προέδρου της.


  2. Σκοποί του συλλόγου
  ............................και σχετικές κοινωνικές εκδηλώσεις.
  Η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. θα παρέχει βοήθεια στους διακριθέντες στην αστρολογική έρευνα και εκπαίδευση Έλληνες πολίτες που αναβιβάζουν με τις δραστηριότητες τους την αστρολογία στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα φροντίζει να έχει παρουσία στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, έτσι ώστε να προβάλει στο κοινό τους σκοπούς της και το έργο της ενώ παράλληλα θα ελέγχει τυχόν πρόσωπα ή φορείς που ασκούν την αστρολογία στην Ελλάδα με τρόπο παραπλανητικό για το κοινό και επιζήμιο για την ίδια την αστρολογία........  4.Τα εκτελσετικά όργανα του συλλόγουΤα εκτελεστικά όργανα της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής:

  α. το 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο (= 8 ατομα).
  β. η Γενική Συνέλευση των Μελών
  γ. Ο/η Πρόεδρος


  6. Αποκλεισμός από την ιδιότητα του μέλους
  Η ανάκληση ενός μέλους επέρχεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
  α. Σε περίπτωση παράβασης του κώδικα δεοντολογίας του συλλόγου.
  β. Σε περίπτωση κατάχρησης της σχέσης του ατόμου ή του φορέα με την ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό αυτό/ός να πετύχει αμιγώς ίδιο ή εταιρικό όφελος και εφόσον δεν υπάρχει γραπτή σχετική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

  γ. για δημόσιες πράξεις από την πλευρά του μέλους που αποσκοπούν στην απαξίωσή της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. και των εκπροσώπων της. (=λογοκρισια)

  ε. για παράβαση των κανόνων του καταστατικού (?)
  στ. όταν το μέλος εμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το παρόν καταστατικό καθήκοντά του. (?)


  συνεχιζεται…………….

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 11:29 am

  Site Admin έγραψε:7. Η Συνέλευση

  Στις Συνελεύσεις (τακτικές και έκτακτες) λαμβάνονται αποφάσεις πλειοψηφικά. Στη πρώτη βασική Συνέλευση η πλειοψηφία καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου που αφορά στα αναγνωρισμένα σωματεία. Σε ενδεχόμενη δεύτερη συμπληρωματική Συνέλευση πλειοψηφία θεωρείται η πλειοψηφία των παρόντων.

  Η Συνέλευση διευθύνεται διαδικαστικά από τον Πρόεδρο και τη δικαιολογημένη απουσία του η Συνέλευση ορίζει προσωρινό Πρόεδρο, αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη Συνέλευση.


  8. Οι εκλογές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

  Η εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιείται από τα ενεργά μέλη του συλλόγου μέσω ψηφοφοριών.

  Οι κανόνες των ψηφοφοριών καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Γραμματέας φροντίζει να παραδώσει σε όλα τα μέλη τα σχετικά ψηφοδέλτια , αποστέλλοντας τα είτε με απλή επιστολή είτε συμπεριλαμβάνοντας τα στο επίσημο και δικτυακό Περιοδικό του συλλόγου .

  Η ανανέωση των μελών του Δ.Σ. πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια.

  Τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αποστέλλονται έγκαιρα στα μέλη. Οι εκλογές θα θεωρούνται ισχυρές ανεξάρτητα από το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα λαμβάνουν μέρος σε αυτές.

  Θεωρούνται εκλεγμένοι σύμβουλοι εκείνοι που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους από όλους τους άλλους. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα γίνεται κλήρωση.


  9. Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)

  Η Γενική Συνέλευση ορίζει μία 36μελή Συντονιστική Επιτροπή. Από αυτή την Επιτροπή εκλέγεται στη συνέχεια το 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Μόνο ενεργά μέλη της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. εκλέγονται στο Δ.Σ. και μπορούν να καταλάβουν τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται από τον Πρόεδρο τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Σε περίπτωση ανάκλησης ή παραίτησης ενός ή περισσοτέρων Συμβούλων θα εισέρχονται αυτόματα στο Συμβούλιο οι σχετικοί επιλαχόντες στην προηγούμενη εκλογή των μελών του Δ.Σ. Αν αυτοί παρόλο που έχουν ειδοποιηθεί απουσιάζουν, το Συμβούλιο θα ορίζει με ψηφοφορία τα καινούργια του μέλη μέσα από την 36μελή Συντονιστική Επιτροπή.

  Σε περίπτωση ταυτόχρονης παραίτησης περισσότερων του ήμισυ μελών του Συμβουλίου ορίζονται νέες εκλογές Δ.Σ.

  Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να θεωρούνται έγκυρες μόνον όταν είναι παρόντες ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος και τουλάχιστον 8 από τα 12 μέλη του, συνολικά.
  Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι έγκυρες μόνο αν είναι αποδεκτές από την πλειοψηφία των παρόντων μελών.

  Οι ψήφοι ορίζονται με ανάταση του χεριού. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου εκείνου που τον αντικαθιστά προσωρινά. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ή διορίζει τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην επαρχία όπως και τους συντονιστές των ομάδων έρευνας και μελέτης.

  Η παραίτηση μέλους από οποιαδήποτε αξίωμα ισχύει από την ημερομηνία έγγραφης κατάθεσης της στο Δ.Σ. ή από την ημερομηνία παραλαβής της σχετικής συστημένης επιστολής από τον Γραμματέα.

  Τα μέλη του Συμβουλίου είναι επανεκλέξιμα, όχι απαραίτητα στον ίδιο τομέα. Η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιεί κατάλληλα μέσα (ερωτηματολόγια, συνεδριάσεις, ηλεκτρονικές «αγορές») για να αξιολογεί και να υλοποιεί τα αιτήματα των Συμβούλων.


  10. Ο/Η Πρόεδρος, οι Αντιπρόεδροι

  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου θα ενεργεί πάντα σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου ενώ θα υποβάλει εκθέσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες του και τις ενέργειες του στο Δ.Σ. και στις Γενικές Συνελεύσεις.

  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η σε μεγάλη αναγκαιότητα ο Πρόεδρος μπορεί να προβαίνει σε πράξεις έκτακτης διαχείρισης, αλλά στην περίπτωση αυτή οφείλει να συγκαλεί αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο προς επικύρωση των αποφάσεων και πράξεων του.

  Ο Πρόεδρος συγκαλεί τη Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο, φροντίζει να εφαρμοστούν τα σχετικά ψηφίσματα, μεριμνεί για την ορθή λειτουργία και πρόοδο του συλλόγου, ελέγχει τη συμμόρφωση των μελών στο καταστατικό.

  συνεχιζεται…………….

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 11:36 am

  Site Admin έγραψε:
  12. Ο/Η Ταμίας

  ................... κάθε χρόνο θα πρέπει να υποβάλει στο Δ.Σ. έναν διορατικά καταρτισμένο προϋπολογισμό για το επόμενο έτος, ο οποίος θα εγκρίνεται από την Ολομέλεια του Δ.Σ.

  Σε περίπτωση σκόπιμης κακοδιαχείρισης ή αποδεδειγμένης εξαπάτησης από την πλευρά του Ταμία απέναντι στην ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζεται η παραπομπή του στην 36μελή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ δύναται η ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. να του ασκήσει σχετική αγωγή και μήνυση.

  14. Υπόλοιπα Διαχείρισης

  Τα υπόλοιπα διαχείρισης που προκύπτουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων του συλλόγου χρησιμοποιούνται με τον τρόπο που αποφασίζεται από τον Πρόεδρο, μετά από σχετική διαβούλευση με το Δ.Σ.

  15. Παραρτήματα ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ - Τοπικοί εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα

  ..........(όπως τα δίδακτρα από τις τοπικές αστρολογικές σχολές που θα ιδρύσουν λαμβάνοντας πιστοποίηση από την ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ., τα έσοδα από χοροεσπερίδες και οποιαδήποτε άλλη σχετική δραστηριότητα εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ.), σε συμμόρφωση πάντοτε με τον Κώδικα Δεοντολογίας και με τις νομικές και διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο σύλλογο. Τα έσοδα και οι εισφορές των μελών όλης της Ελλάδας όπως και τα ειδικά παράβολα εξετάσεων και πιστοποίησης θα κατατίθενται σε ειδικό ενιαίο πανελλαδικά τραπεζικό λογαριασμό ή και κατευθείαν στον Ταμία της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. με χρήση πιστωτικής κάρτας.


  16. Οι διαιτητές διενέξεων

  Η επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από δύο μέλη που εκλέγονται από τη Συνέλευση και από ένας μέλος που διορίζεται από το Δ.Σ. Παρεμβαίνει μετά από αίτηση του Δ.Σ. σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφοράς μέσα στο σύλλογο που απαιτεί διαιτησία. Η όποια απόφαση των διαιτητών για τις χρηματοοικονομικές πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να κοινοποιείται στον Πρόεδρο όχι αργότερα από 30 ημέρες μετά την παραλαβή της σχετικής αίτησης. Οι αποφάσεις του συμβουλίου των διαιτητών λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και είναι δεσμευτικές. Η παραίτηση ενός διαιτητή συνεπάγεται την κάλυψη της σχετικής θέσης από τον πρώτο επιλαχόντα.

  Η επιτροπή διαιτησίας μπορεί να εκτελεί οικονομικούς ελέγχους.

  17. Ασυμβατότητες

  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να κατέχουν διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε άλλο είδος αστρολογικού ή μεταφυσικού συλλόγου στην Ελλάδα, εκτός και αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Δ.Σ. Αν κατέχουν ήδη διοικητική θέση σε άλλο σχετικό σύλλογο τότε μπορούν να αναλάβουν θέσεις μέχρι και στη 36μελή Συντονιστική Επιτροπή της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. αλλά όχι στο 12μελές Δ.Σ. της.


  19. Μητρώο των επαγγελματιών αστρολόγων

  Στους κόλπους του συλλόγου συστήνεται ένα ειδικό Μητρώο για τα μέλη εκείνα που διαθέτουν πολιτισμικά τα προσόντα να ανήκουν στο "Μητρώο ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. Επαγγελματιών Ορκωτών Αστρολόγων."

  Για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο θα πρέπει να είναι μέλος της ΕΝ.ΕΛ.ΑΣ. και να περάσει κάποιες ειδικές εξετάσεις πιστοποίησης που θα καθοριστούν από το πρώτο Δ.Σ.

  ............

  20. Αμοιβές

  Καμία ανάληψη θέσης δεν συνεπάγεται αυτόματα κάποιο είδος χρηματικής ή άλλης αμοιβής, εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ.  22. Τροποποιήσεις του καταστατικού

  Οι αλλαγές και προσθήκες σε αυτό το καταστατικό εγκρίνονται από την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του Δ.Σ. (=8 ατομα)

  θα ήθελα να ακούσω απόψεις για τα άρθρα που είναι στα post που έχω αναρτήσε και τα οποία είναι κανονική καγκελόπορτα για να μπουν οι «Οθωμανοί στην Πόλη». Λόγω διαγωνισμών θα επανέλθω σε αυτές τις απορίες μου από το Σάββατο, κάποια στιγμή,

  Ευχαριστώ Γιάννης Μπαρδόπουλος

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 12:08 pm

  Γιάννη, δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάς γιατί έχεις παραθέσει πάρα πολλά εδάφια... όπου έχεις θέμα να τα πάρουμε ένα ένα...

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 12:29 pm

  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Γιάννη, δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάς γιατί έχεις παραθέσει πάρα πολλά εδάφια... όπου έχεις θέμα να τα πάρουμε ένα ένα...

  βαλε την οργιώδη φαντασία σου να σχεδίαση, εκεί ίσως να δεις το σχέδιο του σεναρίου από τον σκηνοθέτη. Και με το «πολλά» μην αποτρέπεις αθελα σου σε άλλους να σκεφτούν. Γιατί εγώ αυτό θέλω να σκεφτούν. Εκτός αν ζητάω υπερβολικά πολλά, ή αν θέλεις να συμμετέχεις σε οποίο εδάφιο θέλεις. Εγώ παντός δεν θέλω να δώσω σε κανένα έτοιμη τροφή. Την κινεζική παροιμία με το ψάρι και τα μαθήματα ψαρέματος στον ψαρά ώστε να γίνει αυτόνομος ελπίζω να την ξέρεις. Και σε παρακαλώ με το «παραθέσει πάρα πολλά εδάφια... όπου έχεις θέμα να τα πάρουμε ένα...» δεν βγάζεις άκρη ενώ αυτά που έχω βάλει είναι η συνολική εικόνα, αν όχι είναι πάνω από το 90% της τελικής εικόνας του σωματείου που θέλουμε να κάνουμε. Σε ευχαριστώ τα λέμε από το Σάββατο.

  Βασίλης Παπαδολιάς

  Αριθμός μηνυμάτων : 21
  Points : 23
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Βασίλης Παπαδολιάς Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 1:50 pm

  Γιάννη, με συγχωρείς αλλά πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να επικοινωνούμε. Αυτό το πράγμα που κάνεις συχνά να παραθέτεις τεράστια quoting εμένα προσωπικά δε με βοηθάει. Κι εδώ έχεις παραθέσει σχεδόν το μισό καταστατικό με μία φράση αόριστη στο τέλος. Να τοποθετηθεί λοιπόν κανείς επί ποίου θέματος; Θες να μιλήσεις για μίζες; Μίλησε συγκεκριμένα. Εγώ το μόνο που ζητώ είναι να είσαι πιο περιεκτικός. Τώρα, αν εσύ βλέπεις από πίσω άλλα κίνητρα, σταματώ... κάνε όπως νομίζεις...

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 2:15 pm

  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Γιάννη, με συγχωρείς αλλά πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να επικοινωνούμε. Αυτό το πράγμα που κάνεις συχνά να παραθέτεις τεράστια quoting εμένα προσωπικά δε με βοηθάει. Κι εδώ έχεις παραθέσει σχεδόν το μισό καταστατικό με μία φράση αόριστη στο τέλος. Να τοποθετηθεί λοιπόν κανείς επί ποίου θέματος; Θες να μιλήσεις για μίζες; Μίλησε συγκεκριμένα. Εγώ το μόνο που ζητώ είναι να είσαι πιο περιεκτικός. Τώρα, αν εσύ βλέπεις από πίσω άλλα κίνητρα, σταματώ... κάνε όπως νομίζεις...
  συ ειπας..........., εγω θελω να βαλω ενα προβληματισμο, οπως ειπα στο δικο μου. και μην ξεχνας ολο το καταστατικο κρινεται γιατι οριζει τους κανονες της συμπεριφορας μας. κ' ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ.

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Τρι Ιουν 09, 2009 2:37 pm

  John Bardopoulos έγραψε:
  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Γιάννη, δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάς γιατί έχεις παραθέσει πάρα πολλά εδάφια... όπου έχεις θέμα να τα πάρουμε ένα ένα...

  βαλε την οργιώδη φαντασία σου να σχεδίαση, εκεί ίσως να δεις το σχέδιο του σεναρίου από τον σκηνοθέτη. Και με το «πολλά» μην αποτρέπεις αθελα σου σε άλλους να σκεφτούν. Γιατί εγώ αυτό θέλω, να σκεφτούν! Εκτός αν ζητάω υπερβολικά πολλά, ή αν θέλεις να συμμετέχεις σε οποίο εδάφιο θέλεις. Εγώ παντός δεν θέλω να δώσω σε κανένα έτοιμη τροφή. Την κινεζική παροιμία με το ψάρι και τα μαθήματα ψαρέματος στον ψαρά ώστε να γίνει αυτόνομος ελπίζω να την ξέρεις. Και σε παρακαλώ με το «παραθέσει πάρα πολλά εδάφια... όπου έχεις θέμα να τα πάρουμε ένα...» δεν βγάζεις άκρη ενώ αυτά που έχω βάλει είναι η συνολική εικόνα, αν όχι είναι πάνω από το 90% της τελικής εικόνας του σωματείου που θέλουμε να κάνουμε. Σε ευχαριστώ τα λέμε από το Σάββατο.
  ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΔΥΟ ΣΤΙΞΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

  Δημήτρης Μέλλος

  Αριθμός μηνυμάτων : 13
  Points : 13
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Δημήτρης Μέλλος Την / Το Πεμ Ιουν 11, 2009 9:04 am

  John Bardopoulos έγραψε:
  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Γιάννη, με συγχωρείς αλλά πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να επικοινωνούμε. Αυτό το πράγμα που κάνεις συχνά να παραθέτεις τεράστια quoting εμένα προσωπικά δε με βοηθάει. Κι εδώ έχεις παραθέσει σχεδόν το μισό καταστατικό με μία φράση αόριστη στο τέλος. Να τοποθετηθεί λοιπόν κανείς επί ποίου θέματος; Θες να μιλήσεις για μίζες; Μίλησε συγκεκριμένα. Εγώ το μόνο που ζητώ είναι να είσαι πιο περιεκτικός. Τώρα, αν εσύ βλέπεις από πίσω άλλα κίνητρα, σταματώ... κάνε όπως νομίζεις...
  συ ειπας..........., εγω θελω να βαλω ενα προβληματισμο, οπως ειπα στο δικο μου. και μην ξεχνας ολο το καταστατικο κρινεται γιατι οριζει τους κανονες της συμπεριφορας μας. κ' ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ.
  Γιάννη μου, παρατηρώ ότι η παρέμβασή σου ήταν καταλυτική!!
  Από την ώρα που ποστάρησες δεν έχει γίνει καμιά κίνηση στο site....Τους ώθησες όλους σε βαθύ προβληματισμό Laughing

  John Bardopoulos

  Αριθμός μηνυμάτων : 22
  Points : 23
  Reputation : -4
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009
  Ηλικία : 55
  Τόπος : Αθηνα

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από John Bardopoulos Την / Το Πεμ Ιουν 11, 2009 11:33 am

  Δημήτρης Μέλλος έγραψε:
  John Bardopoulos έγραψε:
  Βασίλης Παπαδολιάς έγραψε:Γιάννη, με συγχωρείς αλλά πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να επικοινωνούμε. Αυτό το πράγμα που κάνεις συχνά να παραθέτεις τεράστια quoting εμένα προσωπικά δε με βοηθάει. Κι εδώ έχεις παραθέσει σχεδόν το μισό καταστατικό με μία φράση αόριστη στο τέλος. Να τοποθετηθεί λοιπόν κανείς επί ποίου θέματος; Θες να μιλήσεις για μίζες; Μίλησε συγκεκριμένα. Εγώ το μόνο που ζητώ είναι να είσαι πιο περιεκτικός. Τώρα, αν εσύ βλέπεις από πίσω άλλα κίνητρα, σταματώ... κάνε όπως νομίζεις...
  συ ειπας..........., εγω θελω να βαλω ενα προβληματισμο, οπως ειπα στο δικο μου. και μην ξεχνας ολο το καταστατικο κρινεται γιατι οριζει τους κανονες της συμπεριφορας μας. κ' ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ.
  και ελπιζω να ειναι πραγματικοτητα, για το καλο ολων μας, επισεις θα ηθελα να ακουσω και απο αλλα ατομα την θεση τους στο καταστατικο!!!!!!!!! οχι μονο απο μερικα ατομα.
  Γιάννη μου, παρατηρώ ότι η παρέμβασή σου ήταν καταλυτική!!
  Από την ώρα που ποστάρησες δεν έχει γίνει καμιά κίνηση στο site....Τους ώθησες όλους σε βαθύ προβληματισμό Laughing
  avatar
  Γαλανού Μαίρη

  Αριθμός μηνυμάτων : 9
  Points : 9
  Reputation : 0
  Ημερομηνία εγγραφής : 02/06/2009

  Απ: ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

  Δημοσίευση από Γαλανού Μαίρη Την / Το Τετ Ιουν 17, 2009 10:52 pm

  http://www.greekastrologyunion.blogspot.com/ TO NEO MAΣ SITE ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!http://www.greekastrologyunion.blogspot.com/

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 16, 2019 4:14 pm