ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογία με Παιδεία!

Καλώς ήρθατε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ

  ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Κυρ Αυγ 19, 2012 11:55 am

  Οι αστρολογικές σπουδές στην Ελλάδα είναι μία πονεμένη ιστορία. Να γιατί:

  1) Το επίπεδο της αστρολογίας στην Ελλάδα είναι χαμηλό (και διατηρείται έντεχνα έτσι από κάποιους "ισχυρούς" αστρολόγους των Μ.Μ.Ε. που τους συμφέρει να είναι χαμηλό το επίπεδο της ελληνικής αστρολογίας, έτσι ώστε να την ελέγχουν οι ίδιοι, να προβάλλονται αυτοί σαν "κορυφές" και να τρώνε το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας - "αστρολογία" η οποία για τα Ελληνικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλη).

  2) Στην Ελλάδα δεν έχει ιδρυθεί ακόμη μία επίσημη ομοσπονδία Αστρολόγων (με το Άλφα κεφαλαίο), που θα έδινε το έρεισμα για τη δημιουργία ποιοτικών αστρολογικών σχολών (είμαστε η μόνη χώρα στη δυτική Ευρώπη χωρίς επίσημη Αστρολογική Ομοσπονδία). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα διάφορα "μικρομάγαζα" αστρολόγων που το καθένα διατείνεται ότι έχει την καλύτερη σχολή αστρολογίας, αλλά στην ουσία η γνώση που προσφέρεται σε αυτές τις "σχολές" είναι ευθέως ανάλογη του επιπέδου των "δασκάλων" που τη διδάσκουν. Και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλά-καλά αξιόλογοι Αστρολόγοι, πόσο μάλλον "δάσκαλοι"!

  3) Τα τελευταία χρόνια κάποια κερδοσκοπικά sites διατείνονται ότι "προσφέρουν" στους επισκέπτες τους μαθήματα αστρολογίας. Αν και οι ιδιοκτήτες αυτών των sites κερδίζουν χρήματα (από τις διαφημίσεις γραμμών 90 11 κ.λ.π. που βάζουν) δεν πληρώνουν τους "καθηγητές" που διδάσκουν αστρολογία στους επισκέπτες και το σημαντικότερο δεν τους ενδιαφέρει να έχουν ποιότητα αυτά τα μαθήματα (αρκεί να ακούει ο κόσμος ότι του προσφέρουν "μαθήματα αστρολογίας"). Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των κερδοσκοπικών sites "χρίζουν" σαν καθηγητές τον/την κάθε τυχάρπαστο/η που ενώ δεν έχει καμία σχετική προ-υπηρεσία και απλά ξέρει 5 στοιχειώδη πράγματα πάνω στην αστρολογία, δέχεται να υποκριθεί τον "δάσκαλο της αστρολογίας" χωρίς να πληρώνεται από τους ιδιοκτήτες - αρκεί να προβάλεται ο/η ίδιος/α σα "δάσκαλος" της αστρολογίας σε ένα δημόσιο μέσο.

  Το πιο ιλαρο-τραγικό απ' όλα είναι (όπως με πληροφόρησε πρόσωπο που παρακολούθησε τα σχετικά μαθήματα) ότι υπάρχει πολύ γνωστός αστρολογικός ιστότοπος (κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μαρκαρισμένος με κόκκινο - χαρακτηρισμένος δηλαδή ως "μη έμπιστος" από το W.O.T. - Web Οf Trust) που έχει μία χαμηλού επιπέδου online "σχολή", η οποία όμως παρέχει Πιστοποίηση (!) στους ανυποψίαστους πελάτες του και μάλιστα επιπέδου "Σύμβουλου αστρολογίας"!!! - έναντι ανταλλάγματος φυσικά. Από που να την πιάσεις και από που να την αφήσεις τη συγκεκριμένη online "σχολή" και τους/τις "καθηγητές" - "καθηγήτριες" της...μπάζουν από παντού....Ελλάδα όμως είμαστε, ο καθένας ότι δηλώσει είναι...

  Προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει η περίπτωση ενός άλλου κυρίου που σχεδόν πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του κάνα - δυο ανθρώπους για να τους διδάσκει, προκειμένου να κερδίσει έτσι τον πολυπόθητο τίτλο του "δασκάλου" της αστρολογίας.

  Συμβαίνουν λοιπόν φαιδρά πράγματα εκεί έξω. Και δυστυχώς όχι μόνο φαιδρά αλλά και οδυνηρά για τις ψυχές και τις τσέπες των ανυποψίαστων. Κάποιοι άνθρωποι π.χ. που έκαναν μία "περατζάδα" από την τηλεόραση ζητούν ακόμη και σήμερα ΤΡΕΛΑ ποσά για να μεταβιβάσουν την πολύτιμη "γνώση" τους στους ανυποψίαστους. Ένας κύριος - πρώην TV persona π.χ. ζητούσε μέχρι πρόσφατα προκαταβολικά 8.500 Ευρώ!!! Και δεν είναι ο μόνος! Είναι γνωστές κάποιες κυρίες που ζητούν προκαταβολικά 3000 - 5000 Ευρώ για να διδάξουν αστρολογία! Γνώρισα πρόσφατα μία σπουδάστρια αστρολογίας που μου εκμυστηρεύθηκε ότι πλήρωσε προκαταβολικά χιλιάδες Ευρώ σε μία κυρία που της είχαν συστήσει σαν "κορυφαία" καθηγήτρια αστρολογίας. Γρήγορα όμως η συγκεκριμένη σπουδάστρια ανακάλυψε ότι η "σοφή" αυτή "καθηγήτρια" όχι μόνο δεν τη δίδασκε σωστά αλλά δεν μπορούσε καν να της εξηγήσει τις απορίες που είχε. Ώσπου στο τέλος συνειδητοποίησε ότι η ίδια ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τη χρυσοπληρωμένη αυτή "καθηγήτρια αστρολογίας"!

  Προσοχή λοιπόν γιατί υπάρχουν εκεί έξω πάρα πολλοί επιτήδειοι "δάσκαλοι" αστρολογίας και ελάχιστοι αληθινοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ, με Αστρολογική Παιδεία και ΗΘΟΣ (δεν νομίζω να είναι πάνω από 3-4 σε ολόκληρη την Ελλάδα - οι περισσότεροι άγνωστοι στο ευρύτερο κοινό).

  Θωμάς Γαζής


   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 16, 2019 4:44 pm