ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογία με Παιδεία!

Καλώς ήρθατε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ

  ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ!

  Μοιραστείτε
  avatar
  Site Admin
  Site Admin
  Site Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 124
  Points : 323
  Reputation : 4
  Ημερομηνία εγγραφής : 01/06/2009
  Τόπος : Αθήνα

  ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ!

  Δημοσίευση από Site Admin Την / Το Κυρ Αυγ 19, 2012 1:09 pm

  ΤΟ ΖΩΔΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ!

  (του Θωμά Γαζή)


  Ο κάθε άνθρωπος γεννιέται και αναπτύσσεται ακολουθώντας πιστά την εξελικτική πορεία των 12 ζωδίων. Τη μονόδρομη αυτή ζωδιακή πορεία την ακολουθεί κάθε γνωστή μας κατάσταση, κάθε οντότητα, διαδικασία κ.λ.π. Το κάθε τι μέσα στη ζωή και στο Σύμπαν γεννιέται, αναπτύσσεται και πεθαίνει ακολουθώντας κατά γράμμα την εξελικτική πορεία του Ζωδιακού! Ας δούμε εδώ πως συμβαίνει αυτό ακόμη και σε μία σχετικά συνηθισμένη καθημερινή κατάσταση, όπως είναι αυτή της προετοιμασίας και τέλεσης ενός δείπνου:

  ΚΡΙΟΣ Στο στάδιο αυτό σκεφτόμαστε τι φαγητό θα μαγειρέψουμε. Όταν ξεκινάμε π.χ. να κάνουμε ένα δείπνο, το πρώτο που μας απασχολεί είναι το τι φαγητό θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας. Η ιδέα για το τι θα μαγειρέψουμε δεν μας κατεβαίνει αυτόματα, αλλά κυοφορείται σταδιακά μέσα στο μυαλό μας. Η φάση αυτή, που πρέπει να επιλέξουμε στο μυαλό μας ένα φαγητό, αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού. Από μία «αδιαφοροποίητη», νοητή λίστα με πιθανά φαγητά εμείς θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και να προετοιμάσουμε ένα συγκεκριμένο (ή κάποια συγκεκριμένα). Αυτή είναι μία διαδικασία «εξατομίκευσης», που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού. Ξεπετάχτηκε μία κατάσταση, πήραμε μία απόφαση, ξεκινήσαμε δυναμικά μία διαδικασία!

  ΤΑΥΡΟΣ Η προμήθεια των υλικών του φαγητού που έχουμε σκοπό να φτιάξουμε. Αφού αποφασίσουμε τι φαγητό θα μαγειρέψουμε, ακολουθεί το δεύτερο στάδιο, που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου. Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να έχουμε στη διάθεση μας όλα τα υλικά πού είναι απαραίτητα για να γίνει το φαγητό - ή το αντίστοιχο χρήμα, για να αγοράσουμε τα υλικά αυτά. Κάποιος αποφασίζει π.χ. να κάνει μουσακά. Θα πρέπει να έχει στη διάθεση του (ή να πάει να αγοράσει) κιμά, μελιτζάνες, πατάτες, λάδι, αλάτι κ.λ.π. Αν δεν τα έχει αυτά τα υλικά ή δεν έχει τα χρήματα για να τα αγοράσει, τότε η παρόρμηση που κυριάρχησε μέσα του να φτιάξει μουσακά δεν θα υλοποιηθεί (τουλάχιστον, μέχρι να βρει τα υλικά ή τα χρήματα που απαιτούνται). Σε αυτό, ακριβώς, το στάδιο του Ταύρου, εξασφαλίζονται οι συνθήκες και τα υλικά, και δημιουργείται στο άτομο η βεβαιότητα ότι μπορεί να υλοποιήσει την παρόρμηση του - να μαγειρέψει το φαγητό που θέλει.

  ΔΙΔΥΜΟΙ Η νοητική προετοιμασία του φαγητού και η διασύνδεση των υλικών. Λίγο πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα είναι απαραίτητο να καθίσουμε να σκεφτούμε για λίγο, σε όλες της τις λεπτομέρειες, τη διαδικασία. Πως θα φτιάξουμε το φαγητό, τι ποσότητα από το κάθε συστατικό θα βάλουμε, πόση ώρα χρειάζεται το βράσιμο ή το ψήσιμο του κ.λ.π. Το ζώδιο των Διδύμων είναι το ζώδιο της λογικής αλλά και του διαβάσματος (βιβλίων, συνταγών κ.λ.π.). Αντιστοιχεί στην αρχική φάση προετοιμασίας του δείπνου, όπου ανοίγουμε κάποιο βιβλίο μαγειρικής για να διαβάσουμε αναλυτικά τη συνταγή, αρχίζουμε να υπολογίζουμε τις δόσεις των υλικών με δοσομετρητές, ζυγαριές κ.λ.π. Στο στάδιο αυτό πρέπει, επίσης, να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία και αναμείξουμε σωστά τα διαφορετικά μεταξύ τους υλικά. Είναι μία φάση νοητική και διασυνδετική.

  ΚΑΡΚΙΝΟΣ Το στάδιο που το φαγητό παίρνει την πρώτη του γεύση. Αφού ρίξουμε τα διάφορα υλικά στην κατσαρόλα - ή στο ταψί - αρχίζει, μετά από λίγη ώρα, να αναδύεται στο χώρο η πρώτη μυρωδιά του φαγητού. Τα ασύνδετα υλικά έχουν «δέσει» μεταξύ τους, η μυρωδιά του φαγητού γίνεται χαρακτηριστική κι εμείς αρχίζουμε να το δοκιμάζουμε, για να δούμε αν έχει πάρει τη γεύση που θέλουμε και αν του λείπει κάτι. Αυτή η φάση, που το φαγητό παίρνει την πρώτη του γεύση, αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου (Καρκίνος = το ζώδιο της «εξατομικευμένης» ψυχής, όπως είδαμε πριν). Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη του γεύση, το φαγητό μας αποκτά «ψυχή». Μέχρι να την πάρει, όμως, νιώθουμε άγχος και ανασφάλεια, για το αν το φαγητό μας θα πετύχει ή όχι.

  ΛΕΩΝ Το στάδιο όπου το φαγητό παίρνει οριστικά τη γεύση που θέλουμε. Αφού δοκιμάσαμε αρκετές φορές το φαγητό και του προσθέσαμε ότι ενδεχομένως του έλειπε, αρχίζουμε να βεβαιωνόμαστε ότι παίρνει τη γεύση που επιθυμούμε. Από αυτό το σημείο και έπειτα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα (μας νοιάζει, πια, μόνο το ψήσιμο του φαγητού). Φεύγει από πάνω μας η ένταση και το άγχος και αρχίζουμε να νιώθουμε χαρά. Το σπίτι πλημμυρίζει από τη μυρουδιά του φαγητού, η διάθεση μας ανεβαίνει, αρχίζουμε να τραγουδάμε! Ο Λέων είναι το ζώδιο που συμβολίζει τη χαρά, τη δημιουργία, τη βεβαιότητα. Αντιστοιχεί σε αυτό, ακριβώς, το γεμάτο συγκίνηση, χαρά και βεβαιότητα στάδιο προετοιμασίας του ζωδιακού δείπνου.

  ΠΑΡΘΕΝΟΣ Η προετοιμασία του σερβιρίσματος. Η Παρθένος είναι ένα έξυπνο, πρακτικό και εξυπηρετικό ζώδιο. Αντιστοιχεί στη φάση της προετοιμασίας του τραπεζιού, λίγο πριν έρθει ο κόσμος και ξεκινήσει το δείπνο. Σε αυτή τη φάση κάποιος ή κάποιοι αναλαμβάνουν το στρώσιμο του τραπεζιού, τη σωστή τοποθέτηση των πιάτων και των κουταλομαχαιροπήρουνων, των πετσετών κ.λ.π. Όλη την «υλικοτεχνική», δηλαδή, προετοιμασία του σερβιρίσματος. Επίσης, σε αυτή τη φάση έρχονται οι πρώτοι καλεσμένοι - γι’ αυτό και έχουμε εδώ μία φάση άγχους, για το αν θα προλάβουμε να στρώσουμε έγκαιρα το τραπέζι κ.λ.π. Στην Παρθένο αντιστοιχεί, επίσης, η εξυπηρέτηση της κάθε θεμιτής ανάγκης των καλεσμένων, σε όλη τη διάρκεια του δείπνου.

  ΖΥΓΟΣ Η στιγμή που οι καλεσμένοι κάθονται στο τραπέζι (θυμηθείτε ότι Ζυγός = η αρμονική και πολιτισμένη συνύπαρξη των ανθρώπων). Στο στάδιο του Ζυγού έχουμε την αρμονική (εξωτερικά) και ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων. Εδώ ξεκινάει η συλλογική φάση του δείπνου (μέχρι τώρα η νοικοκυρά μαγείρευε μόνη της ή με κάποιους συγγενείς της, ενώ τώρα βρίσκεται με πολύ κόσμο). Η πιο χαρακτηριστική «Ζυγίσια» στιγμή είναι εκείνη που συγκεντρωνόμαστε όλοι στο τραπέζι για να φάμε. Αυτή η φάση είναι, συνήθως, γλυκιά. Τραβάμε τις καρέκλες για να καθίσουμε και έχουμε μια γενικά ευχάριστη διάθεση, επειδή θα έρθουμε κοντά με τους υπόλοιπους καλεσμένους, που μέχρι τότε μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα σημεία του σπιτιού. Συνήθως, στη φάση αυτή μας δίνει χαρά το ότι θα έρθουμε πιο κοντά με κάποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου, που έχουμε ήδη ξεχωρίσει. Παράλληλα, τη στιγμή που καθόμαστε στο τραπέζι, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο πρόσωπο που από κοντά να μας είναι πιο γοητευτικό, και να νιώσουμε έντονη έλξη απέναντι του!

  ΣΚΟΡΠΙΟΣ Η ψυχική ένωση των συνδαιτυμόνων. Οι άνθρωποι που ήρθαν τόσο κοντά εξωτερικά - αφού κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο στο τραπέζι - θα πρέπει να έρθουν κοντά και εσωτερικά, να συνδεθούν ψυχικά. Αυτό, όμως, δεν γίνεται αυτόματα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με όλους. Ανάλογα με τις Συναστρίες που θα δημιουργηθούν - αλλά και με τα βιώματα του καθενός - στο τραπέζι αυτό ενδέχεται να γεννηθούν από μεγάλες συμπάθειες μέχρι και ισχυρές αντιπάθειες. Έτσι, μετά από το πρώτο στάδιο της αβρότητας του Ζυγού, θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι ωμές ενέργειες που δημιουργήθηκαν στην ψυχή του καθενός, από τη συνύπαρξη του με τους άλλους καλεσμένους. Αυτό είναι το στάδιο της τριβής, που εκφράζει ο Σκορπιός, ένα στάδιο που μπορεί να διακυμανθεί από την καλυμμένη ειρωνεία και επιθετικότητα, τις διάχυτες «κακιούλες» μέχρι και την απροκάλυπτη εχθρότητα! Στη φάση του Σκορπιού διαλύεται η επιφανειακή «Ζυγίσια» αρμονία, που αρχικά υπήρχε στο τραπέζι, και βγαίνουν στην επιφάνεια εντάσεις και αντιπάθειες. Από την άλλη, όμως, οι άνθρωποι που ταιριάζουν μεταξύ τους αρχίζουν - σε αυτήν, ακριβώς, τη φάση - να συνδέονται βαθύτερα και ουσιαστικότερα! Εδώ είναι που κορυφώνονται οι κρυφές συμπάθειες και αντιπάθειες, εδώ δημιουργούνται οι «στιγμιαίες» συμμαχίες (όπου ο ένας παίρνει το μέρος του άλλου, κινούμενος από καθαρά προσωπικά κίνητρα - ερωτικά, οικονομικά κ.λ.π.). Εδώ ανταλλάσσονται οι ματιές πόθου ανάμεσα στα άτομα που έλκονται, εδώ γίνονται τα κρυφά αγγίγματα των ποδιών τους κάτω από το τραπέζι!

  ΤΟΞΟΤΗΣ Το «άνοιγμα» των συνδαιτυμόνων, η επικράτηση ευχάριστης διάθεσης στο τραπέζι. Στο στάδιο του Τοξότη έχουν γίνει, πλέον, τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα, έχουν εξομαλυνθεί οι αρχικές διαθέσεις των συνδαιτυμόνων και εκτονωθεί οι όποιες εντάσεις. Σε αυτή τη φάση, κάποιος φέρνει τη συζήτηση σε πιο ευχάριστα θέματα ή αρχίζει να λέει ανέκδοτα. Το ανέκδοτο, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Βοηθάει να «σπάσει ο πάγος» σε μία συγκέντρωση, να λυθούν οι εντάσεις, να γελάσουν οι συνδαιτυμόνες. Το αυθόρμητο, κελαρυστό γέλιο είναι μία υγιής εκδήλωση του ατόμου, που φανερώνει καλόκαρδο και καλοπροαίρετο πνεύμα, συντροφική διάθεση, άνοιγμα και εμπιστοσύνη στο διπλανό του. Το γέλιο που βγαίνει από όλα τα μέλη μιας παρέας αποδεικνύει ότι η παρέα «έχει «δέσει», ότι επικρατεί ένα καλοπροαίρετο πνεύμα εκεί, ότι κανείς δεν είναι αποκομμένος.
  Στη φάση του Τοξότη ξεπερνιόνται, σε μεγάλο βαθμό, τα όποια αρνητικά συναισθήματα επικράτησαν στην προηγούμενη «σκορπίσια» φάση και επικρατεί ένα πιο ήρεμο, ανέμελο και ευχάριστο κλίμα στην παρέα. Οι άνθρωποι «ανοίγονται», ο ένας στον άλλο και αρχίζουν οι βαθύτερες και πιο ουσιαστικές συζητήσεις.

  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Οι ωφελιμιστικού χαρακτήρα ανταλλαγές ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες. Η φάση του Αιγόκερου ξεκινάει, συνήθως, με το σερβίρισμα του καφέ. Το πνεύμα της συζήτησης σοβαρεύει, εδώ. Τα άτομα που νιώθουν ότι ταυτίζονται επαγγελματικά ή κοινωνικά συζητούν εκτενέστερα για τις δουλειές τους, για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική τους κοινωνία κ.λ.π. Γενικά, σε αυτή τη φάση γίνονται οι πιο ώριμες, ρεαλιστικές και ωφελιμιστικές συζητήσεις της βραδιάς. Οι συνδαιτυμόνες διερευνούν τις όποιες δυνατότητες επαγγελματικής συνεργασίας ανοίγονται ανάμεσα τους (ένας δικηγόρος π.χ. παρέχει συμβουλές στους γύρω του, αποσκοπώντας στο να τους κάνει πελάτες του), ανταλλάσσουν επαγγελματικές κάρτες κ.λ.π.

  ΥΔΡΟΧΟΟΣ Το σμίξιμο των «ομοϊδεατών», το ξεκίνημα φιλίας. Στη φάση του Υδροχόου τα άτομα έχουν εξοικειωθεί αρκετά και αισθάνονται πιο άνετα και φιλικά μεταξύ τους. Ξεσφίγγουν τις γραβάτες τους, σηκώνονται από το τραπέζι, απελευθερώνονται (κάθονται π.χ. οκλαδόν). Στη φάση αυτή αναπτύσσονται τα πιο ασυνήθιστα και συναρπαστικά θέματα συζήτησης, που έχουν συχνά να κάνουν με τη μεταφυσική, το σύμπαν, την αστρολογία. Διαφαίνεται, εδώ, το ποιοι άνθρωποι έχουν κοινές ιδέες, αντιλήψεις και ενδιαφέροντα. Δημιουργούνται οι πρώτες ομάδες ομοϊδεατών και γενικά μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία φιλίας ανάμεσα σε κάποιους συνδαιτυμόνες.

  ΙΧΘΕΙΣ Το κλείσιμο και η «ανασκόπηση» του δείπνου. Στη φάση των Ιχθύων αρχίζει η «διάλυση» του δείπνου. Αποχωρούν οι συνδαιτυμόνες, αφού έχουν πια μιλήσει με τόσους ανθρώπους και κατακλυστεί από πρόσωπα, ιδέες και συναισθήματα. Μαζί τους, όμως, «παίρνουν» μία πληθώρα παραστάσεων (ματιές, σκόρπιες λέξεις, καταστάσεις) τις οποίες επιστρέφοντας στο σπίτι τις ανασκοπούν νοερά. Αναβιώνουν, έτσι, κάποιες φορτισμένες για τους ίδιους (θετικές ή αρνητικές) στιγμές, τις αναλύουν και επιχειρούν να τις κατανοήσουν πληρέστερα.
  Στη φάση των Ιχθύων, λοιπόν, τα άτομα «επανασκηνοθετούν» τη βραδιά με έναν δικό τους τρόπο («αν δεν το είχα πει αυτό, τι θα γινόταν;». «Αν είχα μιλήσει ανοιχτά στο πρόσωπο που με ενδιέφερε πως θα είχαν εξελιχτεί τα πράγματα;» κ.λ.π.). Έτσι, ξεκαθαρίζουν μέσα τους κάποια πράγματα (που ήταν δύσκολο να τα συλλάβουν όσο βίωναν τις εμπειρίες «εν θερμώ»). Οι Ιχθείς εκπροσωπούν το κλείσιμο ενός κύκλου. Είναι σημαντικό, όταν κλείνει ένας κύκλος, να κάνεις την ανασκόπηση του, να αναλύσεις τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που πρωταγωνίστησαν εκεί και να βγάλεις το «απόσταγμα» αυτού του κύκλου, το βαθύτερο νόημα του, που θα σε εμπλουτίσει και θα σε εξελίξει σαν άτομο).


  (Το άρθρο αυτό είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Θωμά Γαζή : «Η Αστρολογία στην Τρίτη Χιλιετία», εκδόσεις «Πύρινος Κόσμος»).

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Τετ Ιαν 16, 2019 4:21 pm