«ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 1830 ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2015″- ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ ΕΝΑΤΗ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 7, 2015 ENATITV 12 ΣΧΟΛΙΑ
Η ΕΝΑΤΗ παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα «Τα Γενέθλια της Ελλάδος 2015″ που διοργάνωσαν Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος και σας μεταφέρει τις προβλέψεις των ομιλητών για την Ελλάδα το 2015
Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ο Κος Βαγγέλης Πετρίτσης
Ομιλήτρια: Πολυξένη Πλαβούκου
Θέμα: «Το Ωροσκόπιο της Ελλάδος του 1830 και η Σχέση του με το Ηλιακό Τόξο και την Ηλιακή Επιστροφή του 2015″.
ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
enalatv.wordpress.com
enatiwebtv.gr
Σύνταξη: Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή
Παραγωγή:Σταύρος Λαμπρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ
Αριθμολογική Ανάλυση του Ετήσιου Ωροσκοπίου της Ελλάδος για το 2015- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΤΗ
σε "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"
"Τα Γενέθλια της Ελλάδος" ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2015 Κώστας Κονδύλης
σε "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"
"Ελλάδα 2015, Ηλιακή Επιστροφή και Πορεία Σελήνης: Αποσυμβολισμοί" Μαρία Denise Διαμαντή
σε "ΕΛΛΑΔΑ"
ENALATV.WORDPRESS.COMENATIWEBTV.GRΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΔΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΕΝΑΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015ΦΙΛΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πλοήγηση άρθρων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Τα Γενέθλια της Ελλάδος» ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2015 Κώστας Κονδύλης
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Αριθμολογική Ανάλυση του Ετήσιου Ωροσκοπίου της Ελλάδος για το 2015- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΤΗ
12 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ «ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 1830 ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2015″- ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ ΕΝΑΤΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8, 2015 ΤΗΝ 17:08
Ευχαριστω το site για την προβολή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η astrologhia
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10, 2015 ΤΗΝ 10:03
Κυρία Πλαβούκου δεν αληθεύει αυτό που λέτε στο βίντεο, ότι «η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος στις 3 Φεβρουαρίου 1830″. Η Ελλάδα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ από τις ξένες δυνάμεις σαν ανεξάρτητο κράτος σε αυτή την ημερομηνία. Η ίδια η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο), με την κοσμοιστορικής σημασίας για μας τους νεοέλληνες Διακήρυξη της Επιδαύρου (βάσει της οποίας θα πρέπει να υπολογίζεται το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας)!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12, 2015 ΤΗΝ 17:56
+Thomas Gazis αλλο να είσαι κατακτητής και να επιβάλεις πολίτευμα και πολιτική και άλλο να είσαι υπό κατοχή και υποδούλωση και να βρίσκονται δέκα οπλαρχηγοί αναζητώντας την απελευθέρωση μέσω της Αγγλικής δύναμής Η Υπογραφή της ανεξαρτησίας δηλ για εσάς είναι γραμμένη στα παλειά σας υποδήματα Καί πέρα εκ τούτου ας θυμηθούμε ότι ηΕλλάδα από 3/2/1830 απόκτησε πολίτευμα Κάπου ας σταματήσει η καραμέλα με κουράσατε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12, 2015 ΤΗΝ 21:32
Σας κούρασα κυρία Πλαβούκου; Με συγχωρείτε, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πίστευα ότι ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων θα αποτελούσε χαρά για έναν άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης. Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”…
Παραθέτω για λόγους δεοντολογίας παρακάτω το κείμενο που σας έγραψα στο σχετικό βίντεο σας στο Youtube, κείμενο που φαίνεται ότι σας κούρασε:
«»» Κυρία Πλαβούκου δεν τεκμηριώνουν κάτι οι ημερομηνίες που παραθέτετε. Δεν το λέω αυτό δογματικά αλλά σας εξηγώ παρακάτω το γιατί.
Πρώτα απ’ όλα είναι άλλη Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ενός κράτους και άλλο η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του από τις ξένες δυνάμεις. Ιστορικά στις 3 Φεβρουαρίου 1830 έγινε η Αναγνώριση του κράτους της Ελλάδας. Εσείς όμως στο παραπάνω βίντεο λέτε ότι στις 3 Φεβρουαρίου 1830 «η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος». Αυτό είναι μία ιστορική ανακρίβεια, γιατί η Ελλάδα ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1822 με τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Επιδαύρου που έκαναν οι ίδιοι οι Έλληνες.Στις 3 Φεβρουαρίου 1830 η Ελλάδα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ από τις ξένες δυνάμεις σαν κράτος. Η διαφορά μεταξύ των δύο γεγονότων είναι βασική και θεμελιώδης.
Και για να έρθω στις ημερομηνίες που αναφέρετε. Πιστεύω να γνωρίζετε ότι το ωροσκόπιο των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην περιβόητη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ των ίδιων των Αμερικάνων της 4ης Ιουλίου 1776 (και όχι στην ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ τους από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής που έγινε μετά από αρκετά χρόνια). Έτσι συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη μας. Τα ωροσκόπια όλων των απελευθερωμένων κρατών του κόσμου προκύπτουν από τις ημερομηνίες Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας τους! ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ισχύει το παράδοξο να αγνοούμε την ιερή διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μας και να θεωρούμε σα γέννηση του κράτους μας την ημερομηνία που μας αναγνώρισαν οι ξένες δυνάμεις!
Στις 4 Ιουλίου 1776 οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούνταν από 13 μόνο Πολιτείες (και όχι από 50 όπως σήμερα). ΜΕΤΑ λοιπόν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας τους οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να δώσουν ΔΕΚΑΔΕΣ μάχες με Άγγλους, Γάλλους και Ισπανούς για να καταφέρουν από τη μια να επιβιώσουν και από την άλλη να επεκταθούν και να γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες που γνωρίζουμε σήμερα (μέχρι το 1898 π.χ. πολεμούσαν με τους Ισπανούς και μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα κέρδισαν τις αχανείς πολιτείες Αριζόνα και Νέο Μεξικό). Οι δεκάδες όμως αυτές σημαντικότατες, πολυετείς μάχες ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ την ισχύ της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ίδιων των Αμερικάνων της 4ης Ιουλίου του 1776. Όλοι οι Αστρολόγοι του πλανήτη μας θεωρούν ότι αυτή είναι η ημερομηνία με βάση την οποία πρέπει να υπολογίζεται το ωροσκόπιο των Ηνωμένων Πολιτειών!
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κράτη όπως η Αργεντινή, η Χιλή, η Βενεζουέλα, η Κούβα κλπ. κλπ. Εδώ στην Ελλάδα γιατί να έχουμε ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ κριτήρια και να βασίζουμε το Εθνικό ωροσκόπιο της χώρας μας στην ημερομηνία που μας αναγνώρισαν οι ξένες δυνάμεις; Τόσο πιο πολύ «σοφοί» είμαστε από όλον τον υπόλοιπο πλανήτη; Τόσο πολύ «ξέρουμε εμείς»;
Θωμάς Γαζής »»»
Ο/Η astrologhia
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10, 2015 ΤΗΝ 10:04
Με συγχωρείτε δεν υπέγραψα επώνυμα την ωσάνω ανάρτηση μου.
Θωμάς Γαζής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 13:10
Mαλλον οραται τον εαυτον σας στον καθρεπτη σας και θίγεται προσωπα που ούτε καν τα γνωρίζεται ΕΆΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΑς ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ
ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ
Ε Λ Ε Ο Σ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΕΣ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑΜΛΠΟΚΑΡΕΙ Η ΕΝΑΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΦΙΓΟΥΝΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 14:47
Κυρία Πλαβούκου δεν σας έχω χαρακτηρίσει και θίξει πουθενά σε προσωπικό επίπεδο. Παρουσιάσατε μία διάλεξη σχετική με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι είχατε τεκμηριωμένη άποψη ως προς το γιατί το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας πηγάζει από την ημερομηνία της αναγνώρισης μας από τις ξένες δυνάμεις (3 Φεβρουαρίου 1830). Αυτές τις τεκμηριωμένες σας απόψεις ενδιαφέρομαι να μάθω, διότι εδώ και χρόνια έχω δημοσιεύσει κάποιες δικές μου τεκμηριωμένες θέσεις για το ότι το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει από τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας που έκαναν οι Έλληνες στην Επίδαυρο (την 1η Ιανουαρίου 1822). Αυτές μου τις απόψεις τις συμμερίζονται και οι αστρολόγοι του εξωτερικού. Μπορεί όμως να είναι και λάθος. Γι’ αυτό και επιδίωξα το διάλογο μαζί σας. Ο ελεύθερος και δημιουργικός διάλογος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουν κληροδοτήσει οι Έλληνες στην οικουμένη. Επιπλέον αυτού του είδους το διάλογο προάγουν οι ιστότοποι πνευματικής εξέλιξης όπως η «Ενάτη». Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αντιδράτε τόσο πανικόβλητα…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 19:16
Thomas Gazisπριν από 2 ημέρες
Σας κούρασα κυρία Πλαβούκου; Με συγχωρείτε, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πίστευα ότι ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων θα αποτελούσε χαρά για έναν άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης.
Ιδου ο λόγος που θίγομαι και δεν θέλω περαταιρώ καμμία συζήτηση και ιδου τι ελέχθη απο εσας Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 19:21
Ιδου ο λόγος που θίγομαι και δεν θέλω περαταιρώ καμμία συζήτηση και ιδου τι ελέχθη απο εσας Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”.
Ο/Η enatitv
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 22:19
Λυπόμαστε αλλά μας αναγκάζετε να επέμβουμε στην παρούσα συζήτηση με τον ρόλο του διατηττή, Απ ότι γνωρίζουμε και προκύπτει και από αυτόν εδώ τον διάλογο, οι απόψεις για την ημερομηνία βάσει της οποίας θα πρέπει να υπολογίζεται το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας, είναι πάνω από μία! Από μεριά μας ενδιαφερόμαστε να ακούσουμε – προβάλλουμε, όλες τις απόψεις. Δεν είμαστε εμείς -Η ΕΝΑΤΗ- αυτοί που θα κρίνουν το ορθό ή το μη ορθό αστρολογικά στην προκειμένη περίπτωση. Παρακαλούμε λοιπόν κατά την συνέχιση και την συμμετοχή στον θεμιτό και επικοδομητικό διάλογο και την κατάθεση απόψεων, να αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις , ας μείνουμε στην αντιπαράθεση των απόψεων, ώστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο πνευματικής ανάπτυξης, ανταλλαγής και ωφέλιμου διάλογου. Μας ζητάτε να διαγρράψουμε εμείς σχόλια …νομίζω πως αυτό από άλλους θα κρινόταν αντιδημοκρατικό, αλλά κι εμείς δεν νιώθουμε άνετα να μπούμε σε τέτοιο ρόλο. Η επίμαχη φράση δύναται εμμέσως να σας θίγει, όμως παρακάτω ο συνομιλητής σας σας ξεκαθαρίζει πως δεν το απηύθηνε σε προσωπικό επίπεδο το σχόλιο του. Παρόλα αυτά καλώ τον κύριο Γαζή,λόγω ευγένειας, να ανακαλέσει μόνος την φράση «μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”, ως απόδειξη του ότι δεν ήθελε να σας θίξει. Ευχόμαστε να λήξει η προσωπική αντιπαράθεση και να συνεχιστεί η κατάθεση των γνώσεων που και οι δύο διαθέτετε και που όλοι θα χαρούμε να μοιραστούμε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16, 2015 ΤΗΝ 11:13
Πρώτα απ’ όλα δεν μπορώ να καταλάβω το πώς βρέθηκα να έχω «προσωπική αντιπαράθεση» με την κυρία Πλαβούκου. Δεν την γνωρίζω καθόλου την κυρία Πλαβούκου, δεν έχω τίποτε να μοιράσω μαζί της και επομένως από τη δική μου πλευρά καμία πρόθεση «προσωπικής αντιπαράθεσης» δεν υπάρχει! Είδα κάποια δημοσίευση που με παρότρυνε να παρακολουθήσω το βίντεο μίας κυρίας που είχε δώσει διάλεξη σχετική με το ωροσκόπιο της Ελλάδας, Μπήκα με χαρά να δω το συγκεκριμένο βίντεο, γιατί κάνω εδώ και χρόνια έρευνα για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και όπως καταλαβαίνετε ήθελα να ακούσω τις θέσεις της ομιλήτριας. Πρός έκπληξη μου όμως την άκουσα να λέει πράγματα που είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ αναληθή (ότι π.χ. στις 3 Φεβρουαρίου 1830 ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αυτό είναι ιστορικό λάθος – δεν αποτελεί «άποψη» που μπορεί να επιδέχεται κάποιας διαφορετικής ερμηνείας, γιατί ΙΣΤΟΡΙΚΑ η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Ελλήνων έγινε στην Επίδαυρο την 1η Ιανουαρίου 1822).
Τι το πιο φυσικό λοιπόν – από τη στιγμή που δεν την γνωρίζω και δεν έχω επικοινωνία με την Κα Πλαβούκου – να της γράψω στα σχόλια ότι «δεν ευσταθεί ΙΣΤΟΡΙΚΑ η άποψη ότι η Ελλάδα ανακηρύχτηκε ελεύθερο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1830″. Η κυρία Πλαβούκου μου ανταπάντησε επιχειρώντας να στηρίξει την άποψη της με κάποια επιχειρήματα.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Χαιρόμουν που είχαμε ανοίξει έναν ελεύθερο, πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο με την κυρία Πλαβούκου. Της ανταπάντησα τεκμηριωμένα για τη μη ισχύ των επιχειρημάτων που μου είχε παραθέσει στο προηγούμενο της σχόλιο. Και ξαφνικά στο επόμενο σχόλιο της τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία. Μου παρέθεσε εν τάχει κάποια εκ νέου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ανακριβή επιχειρήματα (ότι π.χ. η Ελλάδα «απέκτησε πρώτη φορά πολίτευμα το 1830″ – ιστορικά αναληθές αν σκεφτεί κανείς π.χ. ότι ο Καποδίστριας κυβερνούσε συνταγματικά την Ελλάδα από το Γενάρη του 1828). Και έκλεισε βιαστικά το σχόλιο της με μία απαράδεκτη έκφραση: «ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!»
Στο δικό μου επόμενο σχόλιο της ζήτησα συγγνώμη αν την «κούρασα» (αν και έχω σπουδάσει ψυχολογία και μπορώ να εκτιμήσω το πόσο ενεργητικά επιθετικός είναι ο χαρακτηρισμός των απόψεων μου σαν «καραμέλα» και επιπλέον πόσο «παθητικά» επιθετική είναι η έκφραση «με κουράσατε»). Σε προσωπικό επίπεδο δεν την χαρακτήρισα ούτε την έθιξα πουθενά. Ίσα – ίσα, τη χαρακτήρισα σαν «άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης» όπως θα δείτε στο σχετικό μου σχόλιο παραπάνω. Γι’ αυτό και έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα το : «ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!». Συνειδητοποίησα ότι η κυρία Πλαβούκου δεν επιθυμούσε πλέον κανένα διάλογο μαζί μου. Γιατί σε αυτό το σημείο επιχειρούσε έντεχνα, επιθετικά και προσβλητικά απέναντι μου να κόψει παντελώς το διάλογο – προφανώς στερούμενη επιχειρημάτων. Εκεί της έγραψα το «Μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει»».
Μου ζητάτε τώρα στα πλαίσια της ευγένειας να το ανακαλέσω αυτό (ενώ δεν ζητάτε στην κυρία Πλαβούκου να ανακαλέσει τις εξαιρετικά επιθετικές και προσβλητικές της εκφράσεις – με χαρακτηρίζει π.χ. και «γραφικό»! Στα πλαίσια λοιπόν της ευγένειας, ευχαρίστως να τον ανακαλούσα, αν αποτελούσε δικό μου, προσωπικό χαρακτηρισμό που απευθυνόταν αποκλειστικά στην κυρία Πλαβούκου. Όμως η έκφραση «Μόνο τα δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα αρνούνται το διάλογο» (αυτό σημαίνει ουσιαστικά η έκφραση που έγραψα) αποτελεί μία ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! Και να την ανακαλέσω εγώ θα συνεχίσει να ισχύει όσο υπάρχουν άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και σε ολόκληρο το Σύμπαν!
Είναι κρίμα αντί να ανταλλάσσουμε δημιουργικά απόψεις να αναλωνόμαστε σε τέτοιες μικρότητες. Προσωπικά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά γιατί κάπου έχουν αρχίσει να καταπατώνται τα όρια της αξιοπρέπειας μου και των ουμανιστικών πιστεύω που πρεσβεύω!
Θωμάς Γαζής
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η enatitv
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16, 2015 ΤΗΝ 12:23
Κύριε Γαζή η παράκληση να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, απευθύνεται και στους δυο σας. Αρχικά μας απευθύνθηκε η κα Πλαβούκου ως θιγμένη ζητώντας μας να σβήσουμε εμείς τα δικά σας σχόλια… τώρα το ίδιο κάνετε κι εσείς,παραπονιέστε για τις δικές της τοποθετήσεις…Δεν είναι δουλειά μας να λύσουμε τις διαφωνίες σας ή να ελέγχουμε εμείς τις τοποθετήσεις σας,αλλά ακόμα κι αν το κάνουμε, πιστεύω δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι. Καλώ λοιπόν και τους δυο σας να ανακαλέσετε αμφότεροι τα όσα πιθανά θίγουν, ή τουλάχιστον να πάψει αυτή η αντιπαράθεση, στην δική μας πύλη. Από την άλλη μιας και θα μας ενδιέφερε καλό θα ήταν να μας παρουσιάσετε κι εσείς τις δικές σας προβλέψεις για την Ελλάδα ώστε εν καιρώ να μπορούμε όλοι να κρίνουμε ποιες ήταν πιο εύστοχες. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 7, 2015 ENATITV 12 ΣΧΟΛΙΑ
Η ΕΝΑΤΗ παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα «Τα Γενέθλια της Ελλάδος 2015″ που διοργάνωσαν Οι Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος και σας μεταφέρει τις προβλέψεις των ομιλητών για την Ελλάδα το 2015
Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ο Κος Βαγγέλης Πετρίτσης
Ομιλήτρια: Πολυξένη Πλαβούκου
Θέμα: «Το Ωροσκόπιο της Ελλάδος του 1830 και η Σχέση του με το Ηλιακό Τόξο και την Ηλιακή Επιστροφή του 2015″.
ΕΝΑΤΗ Εναλλακτική Τηλεόραση
enalatv.wordpress.com
enatiwebtv.gr
Σύνταξη: Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή
Παραγωγή:Σταύρος Λαμπρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ
Αριθμολογική Ανάλυση του Ετήσιου Ωροσκοπίου της Ελλάδος για το 2015- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΤΗ
σε "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"
"Τα Γενέθλια της Ελλάδος" ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2015 Κώστας Κονδύλης
σε "ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ"
"Ελλάδα 2015, Ηλιακή Επιστροφή και Πορεία Σελήνης: Αποσυμβολισμοί" Μαρία Denise Διαμαντή
σε "ΕΛΛΑΔΑ"
ENALATV.WORDPRESS.COMENATIWEBTV.GRΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΥΡΟΔΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΕΝΑΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015ΦΙΛΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πλοήγηση άρθρων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Τα Γενέθλια της Ελλάδος» ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ 2015 Κώστας Κονδύλης
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Αριθμολογική Ανάλυση του Ετήσιου Ωροσκοπίου της Ελλάδος για το 2015- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΤΗ
12 ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ «ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ 1830 ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 2015″- ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ ΕΝΑΤΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8, 2015 ΤΗΝ 17:08
Ευχαριστω το site για την προβολή
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η astrologhia
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10, 2015 ΤΗΝ 10:03
Κυρία Πλαβούκου δεν αληθεύει αυτό που λέτε στο βίντεο, ότι «η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος στις 3 Φεβρουαρίου 1830″. Η Ελλάδα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ από τις ξένες δυνάμεις σαν ανεξάρτητο κράτος σε αυτή την ημερομηνία. Η ίδια η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο), με την κοσμοιστορικής σημασίας για μας τους νεοέλληνες Διακήρυξη της Επιδαύρου (βάσει της οποίας θα πρέπει να υπολογίζεται το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας)!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12, 2015 ΤΗΝ 17:56
+Thomas Gazis αλλο να είσαι κατακτητής και να επιβάλεις πολίτευμα και πολιτική και άλλο να είσαι υπό κατοχή και υποδούλωση και να βρίσκονται δέκα οπλαρχηγοί αναζητώντας την απελευθέρωση μέσω της Αγγλικής δύναμής Η Υπογραφή της ανεξαρτησίας δηλ για εσάς είναι γραμμένη στα παλειά σας υποδήματα Καί πέρα εκ τούτου ας θυμηθούμε ότι ηΕλλάδα από 3/2/1830 απόκτησε πολίτευμα Κάπου ας σταματήσει η καραμέλα με κουράσατε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 12, 2015 ΤΗΝ 21:32
Σας κούρασα κυρία Πλαβούκου; Με συγχωρείτε, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πίστευα ότι ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων θα αποτελούσε χαρά για έναν άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης. Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”…
Παραθέτω για λόγους δεοντολογίας παρακάτω το κείμενο που σας έγραψα στο σχετικό βίντεο σας στο Youtube, κείμενο που φαίνεται ότι σας κούρασε:
«»» Κυρία Πλαβούκου δεν τεκμηριώνουν κάτι οι ημερομηνίες που παραθέτετε. Δεν το λέω αυτό δογματικά αλλά σας εξηγώ παρακάτω το γιατί.
Πρώτα απ’ όλα είναι άλλη Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ενός κράτους και άλλο η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του από τις ξένες δυνάμεις. Ιστορικά στις 3 Φεβρουαρίου 1830 έγινε η Αναγνώριση του κράτους της Ελλάδας. Εσείς όμως στο παραπάνω βίντεο λέτε ότι στις 3 Φεβρουαρίου 1830 «η Ελλάδα κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος». Αυτό είναι μία ιστορική ανακρίβεια, γιατί η Ελλάδα ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1822 με τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Επιδαύρου που έκαναν οι ίδιοι οι Έλληνες.Στις 3 Φεβρουαρίου 1830 η Ελλάδα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ από τις ξένες δυνάμεις σαν κράτος. Η διαφορά μεταξύ των δύο γεγονότων είναι βασική και θεμελιώδης.
Και για να έρθω στις ημερομηνίες που αναφέρετε. Πιστεύω να γνωρίζετε ότι το ωροσκόπιο των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην περιβόητη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ των ίδιων των Αμερικάνων της 4ης Ιουλίου 1776 (και όχι στην ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ τους από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής που έγινε μετά από αρκετά χρόνια). Έτσι συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη μας. Τα ωροσκόπια όλων των απελευθερωμένων κρατών του κόσμου προκύπτουν από τις ημερομηνίες Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας τους! ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ισχύει το παράδοξο να αγνοούμε την ιερή διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μας και να θεωρούμε σα γέννηση του κράτους μας την ημερομηνία που μας αναγνώρισαν οι ξένες δυνάμεις!
Στις 4 Ιουλίου 1776 οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούνταν από 13 μόνο Πολιτείες (και όχι από 50 όπως σήμερα). ΜΕΤΑ λοιπόν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας τους οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να δώσουν ΔΕΚΑΔΕΣ μάχες με Άγγλους, Γάλλους και Ισπανούς για να καταφέρουν από τη μια να επιβιώσουν και από την άλλη να επεκταθούν και να γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες που γνωρίζουμε σήμερα (μέχρι το 1898 π.χ. πολεμούσαν με τους Ισπανούς και μόλις στις αρχές του 20ου αιώνα κέρδισαν τις αχανείς πολιτείες Αριζόνα και Νέο Μεξικό). Οι δεκάδες όμως αυτές σημαντικότατες, πολυετείς μάχες ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ την ισχύ της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ίδιων των Αμερικάνων της 4ης Ιουλίου του 1776. Όλοι οι Αστρολόγοι του πλανήτη μας θεωρούν ότι αυτή είναι η ημερομηνία με βάση την οποία πρέπει να υπολογίζεται το ωροσκόπιο των Ηνωμένων Πολιτειών!
Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα κράτη όπως η Αργεντινή, η Χιλή, η Βενεζουέλα, η Κούβα κλπ. κλπ. Εδώ στην Ελλάδα γιατί να έχουμε ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ κριτήρια και να βασίζουμε το Εθνικό ωροσκόπιο της χώρας μας στην ημερομηνία που μας αναγνώρισαν οι ξένες δυνάμεις; Τόσο πιο πολύ «σοφοί» είμαστε από όλον τον υπόλοιπο πλανήτη; Τόσο πολύ «ξέρουμε εμείς»;
Θωμάς Γαζής »»»
Ο/Η astrologhia
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10, 2015 ΤΗΝ 10:04
Με συγχωρείτε δεν υπέγραψα επώνυμα την ωσάνω ανάρτηση μου.
Θωμάς Γαζής;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 13:10
Mαλλον οραται τον εαυτον σας στον καθρεπτη σας και θίγεται προσωπα που ούτε καν τα γνωρίζεται ΕΆΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΑς ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ
ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ
Ε Λ Ε Ο Σ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΕΣ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑΜΛΠΟΚΑΡΕΙ Η ΕΝΑΤΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΦΙΓΟΥΝΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 14:47
Κυρία Πλαβούκου δεν σας έχω χαρακτηρίσει και θίξει πουθενά σε προσωπικό επίπεδο. Παρουσιάσατε μία διάλεξη σχετική με το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι είχατε τεκμηριωμένη άποψη ως προς το γιατί το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας πηγάζει από την ημερομηνία της αναγνώρισης μας από τις ξένες δυνάμεις (3 Φεβρουαρίου 1830). Αυτές τις τεκμηριωμένες σας απόψεις ενδιαφέρομαι να μάθω, διότι εδώ και χρόνια έχω δημοσιεύσει κάποιες δικές μου τεκμηριωμένες θέσεις για το ότι το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας προκύπτει από τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας που έκαναν οι Έλληνες στην Επίδαυρο (την 1η Ιανουαρίου 1822). Αυτές μου τις απόψεις τις συμμερίζονται και οι αστρολόγοι του εξωτερικού. Μπορεί όμως να είναι και λάθος. Γι’ αυτό και επιδίωξα το διάλογο μαζί σας. Ο ελεύθερος και δημιουργικός διάλογος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουν κληροδοτήσει οι Έλληνες στην οικουμένη. Επιπλέον αυτού του είδους το διάλογο προάγουν οι ιστότοποι πνευματικής εξέλιξης όπως η «Ενάτη». Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αντιδράτε τόσο πανικόβλητα…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 19:16
Thomas Gazisπριν από 2 ημέρες
Σας κούρασα κυρία Πλαβούκου; Με συγχωρείτε, δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πίστευα ότι ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος και η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων θα αποτελούσε χαρά για έναν άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης.
Ιδου ο λόγος που θίγομαι και δεν θέλω περαταιρώ καμμία συζήτηση και ιδου τι ελέχθη απο εσας Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Polyxeni Plavoukou
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 19:21
Ιδου ο λόγος που θίγομαι και δεν θέλω περαταιρώ καμμία συζήτηση και ιδου τι ελέχθη απο εσας Γιατί μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”.
Ο/Η enatitv
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 15, 2015 ΤΗΝ 22:19
Λυπόμαστε αλλά μας αναγκάζετε να επέμβουμε στην παρούσα συζήτηση με τον ρόλο του διατηττή, Απ ότι γνωρίζουμε και προκύπτει και από αυτόν εδώ τον διάλογο, οι απόψεις για την ημερομηνία βάσει της οποίας θα πρέπει να υπολογίζεται το Εθνικό Ωροσκόπιο της Ελλάδας, είναι πάνω από μία! Από μεριά μας ενδιαφερόμαστε να ακούσουμε – προβάλλουμε, όλες τις απόψεις. Δεν είμαστε εμείς -Η ΕΝΑΤΗ- αυτοί που θα κρίνουν το ορθό ή το μη ορθό αστρολογικά στην προκειμένη περίπτωση. Παρακαλούμε λοιπόν κατά την συνέχιση και την συμμετοχή στον θεμιτό και επικοδομητικό διάλογο και την κατάθεση απόψεων, να αποφεύγονται οι προσωπικές επιθέσεις , ας μείνουμε στην αντιπαράθεση των απόψεων, ώστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο πνευματικής ανάπτυξης, ανταλλαγής και ωφέλιμου διάλογου. Μας ζητάτε να διαγρράψουμε εμείς σχόλια …νομίζω πως αυτό από άλλους θα κρινόταν αντιδημοκρατικό, αλλά κι εμείς δεν νιώθουμε άνετα να μπούμε σε τέτοιο ρόλο. Η επίμαχη φράση δύναται εμμέσως να σας θίγει, όμως παρακάτω ο συνομιλητής σας σας ξεκαθαρίζει πως δεν το απηύθηνε σε προσωπικό επίπεδο το σχόλιο του. Παρόλα αυτά καλώ τον κύριο Γαζή,λόγω ευγένειας, να ανακαλέσει μόνος την φράση «μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει”, ως απόδειξη του ότι δεν ήθελε να σας θίξει. Ευχόμαστε να λήξει η προσωπική αντιπαράθεση και να συνεχιστεί η κατάθεση των γνώσεων που και οι δύο διαθέτετε και που όλοι θα χαρούμε να μοιραστούμε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η Thomas Gazis
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16, 2015 ΤΗΝ 11:13
Πρώτα απ’ όλα δεν μπορώ να καταλάβω το πώς βρέθηκα να έχω «προσωπική αντιπαράθεση» με την κυρία Πλαβούκου. Δεν την γνωρίζω καθόλου την κυρία Πλαβούκου, δεν έχω τίποτε να μοιράσω μαζί της και επομένως από τη δική μου πλευρά καμία πρόθεση «προσωπικής αντιπαράθεσης» δεν υπάρχει! Είδα κάποια δημοσίευση που με παρότρυνε να παρακολουθήσω το βίντεο μίας κυρίας που είχε δώσει διάλεξη σχετική με το ωροσκόπιο της Ελλάδας, Μπήκα με χαρά να δω το συγκεκριμένο βίντεο, γιατί κάνω εδώ και χρόνια έρευνα για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και όπως καταλαβαίνετε ήθελα να ακούσω τις θέσεις της ομιλήτριας. Πρός έκπληξη μου όμως την άκουσα να λέει πράγματα που είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ αναληθή (ότι π.χ. στις 3 Φεβρουαρίου 1830 ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αυτό είναι ιστορικό λάθος – δεν αποτελεί «άποψη» που μπορεί να επιδέχεται κάποιας διαφορετικής ερμηνείας, γιατί ΙΣΤΟΡΙΚΑ η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Ελλήνων έγινε στην Επίδαυρο την 1η Ιανουαρίου 1822).
Τι το πιο φυσικό λοιπόν – από τη στιγμή που δεν την γνωρίζω και δεν έχω επικοινωνία με την Κα Πλαβούκου – να της γράψω στα σχόλια ότι «δεν ευσταθεί ΙΣΤΟΡΙΚΑ η άποψη ότι η Ελλάδα ανακηρύχτηκε ελεύθερο κράτος την 1η Ιανουαρίου 1830″. Η κυρία Πλαβούκου μου ανταπάντησε επιχειρώντας να στηρίξει την άποψη της με κάποια επιχειρήματα.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Χαιρόμουν που είχαμε ανοίξει έναν ελεύθερο, πολιτισμένο και δημιουργικό διάλογο με την κυρία Πλαβούκου. Της ανταπάντησα τεκμηριωμένα για τη μη ισχύ των επιχειρημάτων που μου είχε παραθέσει στο προηγούμενο της σχόλιο. Και ξαφνικά στο επόμενο σχόλιο της τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία. Μου παρέθεσε εν τάχει κάποια εκ νέου ΙΣΤΟΡΙΚΑ ανακριβή επιχειρήματα (ότι π.χ. η Ελλάδα «απέκτησε πρώτη φορά πολίτευμα το 1830″ – ιστορικά αναληθές αν σκεφτεί κανείς π.χ. ότι ο Καποδίστριας κυβερνούσε συνταγματικά την Ελλάδα από το Γενάρη του 1828). Και έκλεισε βιαστικά το σχόλιο της με μία απαράδεκτη έκφραση: «ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!»
Στο δικό μου επόμενο σχόλιο της ζήτησα συγγνώμη αν την «κούρασα» (αν και έχω σπουδάσει ψυχολογία και μπορώ να εκτιμήσω το πόσο ενεργητικά επιθετικός είναι ο χαρακτηρισμός των απόψεων μου σαν «καραμέλα» και επιπλέον πόσο «παθητικά» επιθετική είναι η έκφραση «με κουράσατε»). Σε προσωπικό επίπεδο δεν την χαρακτήρισα ούτε την έθιξα πουθενά. Ίσα – ίσα, τη χαρακτήρισα σαν «άνθρωπο του πνεύματος και της εξέλιξης» όπως θα δείτε στο σχετικό μου σχόλιο παραπάνω. Γι’ αυτό και έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα το : «ΚΑΠΟΥ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ!». Συνειδητοποίησα ότι η κυρία Πλαβούκου δεν επιθυμούσε πλέον κανένα διάλογο μαζί μου. Γιατί σε αυτό το σημείο επιχειρούσε έντεχνα, επιθετικά και προσβλητικά απέναντι μου να κόψει παντελώς το διάλογο – προφανώς στερούμενη επιχειρημάτων. Εκεί της έγραψα το «Μόνο σε δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα ο διάλογος «κουράζει»».
Μου ζητάτε τώρα στα πλαίσια της ευγένειας να το ανακαλέσω αυτό (ενώ δεν ζητάτε στην κυρία Πλαβούκου να ανακαλέσει τις εξαιρετικά επιθετικές και προσβλητικές της εκφράσεις – με χαρακτηρίζει π.χ. και «γραφικό»! Στα πλαίσια λοιπόν της ευγένειας, ευχαρίστως να τον ανακαλούσα, αν αποτελούσε δικό μου, προσωπικό χαρακτηρισμό που απευθυνόταν αποκλειστικά στην κυρία Πλαβούκου. Όμως η έκφραση «Μόνο τα δογματικά και σκοταδιστικά περιβάλλοντα αρνούνται το διάλογο» (αυτό σημαίνει ουσιαστικά η έκφραση που έγραψα) αποτελεί μία ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ! Και να την ανακαλέσω εγώ θα συνεχίσει να ισχύει όσο υπάρχουν άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και σε ολόκληρο το Σύμπαν!
Είναι κρίμα αντί να ανταλλάσσουμε δημιουργικά απόψεις να αναλωνόμαστε σε τέτοιες μικρότητες. Προσωπικά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά γιατί κάπου έχουν αρχίσει να καταπατώνται τα όρια της αξιοπρέπειας μου και των ουμανιστικών πιστεύω που πρεσβεύω!
Θωμάς Γαζής
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο/Η enatitv
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 16, 2015 ΤΗΝ 12:23
Κύριε Γαζή η παράκληση να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, απευθύνεται και στους δυο σας. Αρχικά μας απευθύνθηκε η κα Πλαβούκου ως θιγμένη ζητώντας μας να σβήσουμε εμείς τα δικά σας σχόλια… τώρα το ίδιο κάνετε κι εσείς,παραπονιέστε για τις δικές της τοποθετήσεις…Δεν είναι δουλειά μας να λύσουμε τις διαφωνίες σας ή να ελέγχουμε εμείς τις τοποθετήσεις σας,αλλά ακόμα κι αν το κάνουμε, πιστεύω δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι. Καλώ λοιπόν και τους δυο σας να ανακαλέσετε αμφότεροι τα όσα πιθανά θίγουν, ή τουλάχιστον να πάψει αυτή η αντιπαράθεση, στην δική μας πύλη. Από την άλλη μιας και θα μας ενδιέφερε καλό θα ήταν να μας παρουσιάσετε κι εσείς τις δικές σας προβλέψεις για την Ελλάδα ώστε εν καιρώ να μπορούμε όλοι να κρίνουμε ποιες ήταν πιο εύστοχες. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!